Plague Inc.'in Yeni Modunda Küresel Salgını Engellemeye Çalışacağız

Oyun mekaniği tersine dönecek

Plague Inc. corona virüs salgını sonrasında epey popüler hale gelmiş; bunun üzerine, yapımcıları konuyla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı duymuştu. Bu sefer oyunun haberlere konu olmasının gerekçesi ise farklı.

Yapımcı Ndemic Creations, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Küresel Salgın Uyarı ve Yanıt Ağı (GOARN) başta olmak üzere diğer ilgili birimlerin de katkılarını almak suretiyle yeni bir mod üzerinde çalıştıklarını, bu modda küresel salgınla mücadele edeceğimizi duyurdu.

Bu yeni modda, sağlık sistemini kontrol edecek; hastaların durumunu takip edip tıbbi müdahale yöntemlerine, tedavilere karar vermek, karantina politikalarını uygulamaya koymak, sosyal mesafe düzenlemeleri ve kamu hizmetlerinin sunumu ile ilgili kontroller şeklinde tanımlanan dört araç vasıtasıyla salgını engellemeye çalışacağız. Mod, oyuna sahip olan herkese ücretsiz olarak sunulacak.

Yapımcı ekip, corona virüs salgınıyla mücadele için CEPI ve Dünya Sağlık Örgütü COVID-19 Dayanışma Müdahale Fonu’na toplam 250.000 $ düzeyinde bir bağışta da bulunmuş.

Oyunun yapımcısı James Vaughn yaptığı açıklamada, “Sekiz yıl önce, gerçek dünyanın Plague Inc gibi bir oyunu andıracak bir tabloyla karşı karşıya kalacağını veya bu kadar çok sayıda oyuncunun gerçek bir salgın döneminde Plague Inc.’e yöneleceğini aklımdan geçirmezdim. DSÖ ve CEPI tarafından yürütülen COVID-19 aşısı çalışmalarına katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diyor.

COVID-19 salgını ile mücadele küresel ölçekte tam hız devam ediyor. Oyun dünyasından destekler de önümüzdeki dönemde artarak devam edecek gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum