Platinum Games, Microsoft'a Katılacağı İddialarını Yalanladı

İşte bunlar hep Scalebound'un suçu

Xbox patronu Phil Spencer daha önce defalarca Xbox Game Studios bünyesine bir Japon geliştirici de katmak istediğini ifade etmişti ve buradan yola çıkılarak yapılan tahminlerin çoğunda da Platinum Games ismi geçiyordu. Şimdiye kadar iki taraftan da bu konuda bir doğrulama ve yalanlama gelmemesi de iddianın varlığını korumasına neden olmuştu ama Platinum Games'in VGC'ye verdiği röportaj sayesinde artık elimizde daha net bir bilgi var. Platinum Games böyle bir şeyle ilgilenmiyor.

Platinum başkanı Atsushi Inaba her ne kadar Microsoft'tan kendilerine resmi bir yaklaşma olmadığını söylerken, diğer yandan stüdyoyu satmanın yapmaya çalıştıkları şeyin tam tersi olacağını eklemiş. Bildiğiniz gibi Platinum, The Wonderful 101 Remastered ile kendi oyunlarını yayınlama işine girişmişti.

"Xbox'ın Platinum Games'i satın almak istemesiyle ilgili söylentileri okudum ve 'internetteki insanlar en çılgınca şeyleri yazıyorlar" diye düşündüm, çünkü böyle bir teklif bize gelmedi bile" diyor Inaba.

"Elbette biz Microsoft değiliz, kapalı kapılar ardında neler olduğunu bilmiyoruz, bunu düşünüp düşünmediklerini de bilmiyoruz. Bu konuda bir diyaloğumuz olmadı, ama bu bir ihtimal olsaydı bile artık daha fazla bağımsız, kendi oyunlarını yayınlayan bir biçime bürünüyoruz. Microsoft'la ilgilenmediğimizden değil, ama eğer ilişkimiz onların yönetimi altında faaliyet göstermek olursa şu anda yapmaya çalıştığımız şeyin tersini yapmış ve olanaklarımızı kısıtlamış oluruz. Sanırım zzgürlüğümüzü kısıtlayacak her türlü fırsata karşı olurduk".

Microsoft tarafından iptal edilen Scalebound'la da tanıdığımız Hideki Kamiya ise "belki de birileri onlara benim hala stüdyoda olduğumu söylemiştir ve onlar da 'o zaman unutalım gitsin, onları satın almayacağız' demiştir" diyerek esprili biçimde yaklaşmış olaya :)

Eğer Microsoft, Platinum Games'i resmi olarak satın almak isterse Inaba'nın teklifin içeriğine bağlı olarak bunu değerlendirebileceğini düşünüyorum. Sonuçta şimdiye kadar gördük ki Microsoft stüdyolarına tanıdığı özgürlükler konusunda hiç de kısıtlayıcı bir yol izlemiyor.

YORUMLAR
sSnake
21 Mayıs 2020 21:11

Aman Allah korusun şakası bile kötü olur. Bir dolara gamepass yaptılar diye kimsa gaza gelmesin lütfen.

zikinu
sSnake
23 Mayıs 2020 21:01

Microsoft'la EA'i karistiriyorsun galiba.


Parolamı Unuttum