PlayStation 5 Showcase’te Neler Gördük?

Yeni God of War duyuruldu, daha ne olsun :)

Bu akşamki PlayStation 5 Showcase’te yeni konsolun çıkış tarihi ve fiyatının yanında gösterilecek oyunlar da merakla beklenmekteydi. Programın hemen öncesinde “Bu yayında herkes için uygun olmayan içerik yer alacaktır” ibaresini görünce ne gelecek acaba diye düşündük elbette. Ama esas beklediğimiz başkaydı tabii, finaldeki duyuruyla muradımıza erdik.

Final Fantasy XVI gecenin duyurulan ilk oyunu oldu

Ne zamandır beklediğimiz duyurulardandı, şaşırtmadı belki ama sevindirdi :) Zaten bu sene FF VII Remake ile yüzümüzü güldürdü Square Enix, bu duyuruyla birlikte yeni oyunun da yolda olduğunu teyit etmiş oldular. Serinin evrildiği yeni tarzda, başarılı bir örnek daha yola çıkmış gibi görünüyor. Oyunun, PS5 çıkışı diğer platformlardan önce olacak, yani FF VII Remake'teki gibi bir tablo söz konusu.

Spider-Man: Miles Morales’ten ilk oynanış videosu geldi

PS5 için ilk duyurulan oyunlardandı malum (aslında yan oyun demek lazım) ve bu yayında gösterilmesi kaçınılmazdı, öyle de oldu. Spider-Man: Miles Morales'i ilk oynanış videosuyla izlemiş olduk. Görsel yönden biraz daha aşama kaydetmiş bir Spider-Man oyununun bizi beklediğini tahmin ediyoruz tabii ki. Oynanışta ne gibi bir farklılık olacağını DualSense’i elimize alıp da oyuna girdiğimizde göreceğiz büyük ihtimalle.

Hogwarts Legacy de sonunda duyuruldu

Hogwarts, geçtiğimiz yıl bilgileri sızan oyunlardandı. Hatta bu fragmanda gösterilen bazı yerlerle ilgili görüntüler de paylaşılmıştı. İçinizdeki Harry Potter’ı açığa çıkaracağınız oyunun 2021 yılında geleceği de ilan edildi bu gösterimde.

Call of Duty, Trabzon'da...

Call of Duty Black Ops Cold War’da Trabzon’un yer alacağını biliyorduk, ama PS5 tanıtımında Trabzon’da oynayacağımız bölümü görmeyi pek de beklemiyordum açıkçası. Her ne kadar Türkçe konuşan bir karaktere denk gelemesek de, yine de alttan alta gaza getirmiyor değil hani :)

Alpha süreci de 18-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oyun çıkmadan bir göz atmak isterseniz, fırsat ayağınıza kadar geldi işte.

Resident Evil Village, bizleri germek için geliyor

Gerim gerim gerilmek için bekleyenlerin yaralarına merhem olmak için yola çıkmış geliyor yeni Resident Evil oyunumuz. Gayet hızlı bir akışla kasabamızın bize yaşatacaklarından bir kesit izledik. Bu kasaba bizi epey uğraştıracak gibi, siz ne dersiniz?

Deathloop'ta neler oluyor?

Deathloop için oynanıştan kesitlere de yer verilen bir tanıtım videosu paylaşıldı. Time Loop mantığı gayet iyi anlatan ve hedeflerimizi aynı mekanda yakalamak için ne yapmamız gerektiğine örnek veren bir fragman izledik. Ölüp ölüp dirilmek deyimine bir başka pencereden bakmaya, öldürüp öldürüp dirilmeye hazır mısınız :) Deathloop, 2021’in 2. çeyreğinde gelecek.

Devil May Cry 5 Special Edition, yeni nesile ilk günden merhaba diyecek

PS5 çıktığında erişilebilir olacak oyunlardan birisinin de DMC 5 Special Edition olacağı duyuruldu. Sevilen serinin beğenilen son halkası, yeni nesilde de bizlerle olacak.

Oddworld: Soulstorm yeni fragmanıyla karşımızdaydı

Oddworld serisi dünya çapında ciddi bir hayran kitlesine sahip ve serinin en yeni oyunu Soulstorm da yeni fragmanıyla teşrif ettiler. Normalde 2017 yılında çıkması planlanan oyun önce 2019'a, sonra 2020'ye ertelenmişti. Daha fazla erteleme olacak gibi görünmüyor ki bu iyi bir haber. Fragman sonunda oyunun konsollarda PlayStation'a özel olacağını da öğrenmiş olduk ama tabii PC'ye de çıkacak.

Demon’s Souls Remake etkileyici bir oynanış videosuyla arz-ı endam etti

Yeni nesil, sevilen oyunların yeniden yapımlarına da ev sahipliği yapacak muhakkak. Bunun ilk örneklerinden birisinin de Demon’s Souls olduğu ilan edilmişti. Oynanış videosuyla sunumda yerini alan Demon’s Souls Remake, türü sevenlerin olduğu kadar merak edenlerin de iştahını kabarttı. Videonun sonundaki "PC'ye de çıkacaktır" cümlesi ise bir hata mıydı, yoksa Sony sürprizi açık mı etti, onu da yakında öğreniriz.

Yeni God of War duyurusu bizi bizden aldı

“Ragnarök is coming” dediler ve beni can evimden vurdular sevgili Oyungezerler. Ne zamandır bu duyuruyu bekliyorduk. Doğru düzgün bir şey görmesek de ekranda o rünleri görmek bile yetti. Hele bir de 2021’de geleceği ilan edilince, kendimizden geçtik :)

YORUMLAR
emrahcey
25 Eylül 2020 09:23

% 50 ek vergide uzatılmış, haydi hayırlı olsun.

darkrockv7
17 Eylül 2020 12:57

Ya yemişim gördüğümüz oyunları. Sony çok sağolsun bir remake'e 80 euro istiyor. Oyunlar da artık 800-1000 TL olur artık. Neye seviniyoruz söyleyin biz de sevinelim. Alın inanmayan varsa da oyunların 80 Euro olduğunun kanıtı. Standard entry fee 80 Euro oldu çok sağolsun Sony.

Bu 80 Euro giriş ücretinin üstüne de mikro ödemeler, DLCler, season passlar, battle passlar, loot boxlar, bir sürü farklı editionlar, collector editionları, sponsorluk ve exclusive anlaşmaları, oyun içi ürün yerleştirmeler derken oyunlar 1500TL olur hayırlı olsun.

//blog.playstation.com/2020/09/16/playstation-5-launches-in-november-starting-at-399-for-ps5-digital-edition-and-499-for-ps5-with-ultra-hd-blu-ray-disc-drive/

egesgt
17 Eylül 2020 11:48

yieeaa

Parolamı Unuttum