Polonya Hükümeti’nden Oyun Geliştiricilere 27 Milyon Dolar Destek

Cyberpunk 2077 mi o?

Oyun sektörünün ülke ekonomisine ciddi katkılarını fark eden Polonya hükümeti, tıpkı birbirinden güzide oyun stüdyoları gibi oyuncuların kalbini çalacak hareketlerde bulunmaya devam ediyor.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yaz aylarında Polonya hükümetinin oyun sektörüne 20 milyon dolar hibe edeceği açıklanmıştı. Bundan birkaç ay önce de CD Projekt RED bu program dâhilinde devlete başvurarak ‘City Creation’ ( Şehir Yaratma), ‘Animation Excellence’ (Mükemmel Animasyon), ‘Cinematic Feel’ (Sinematik Hissiyat) ve ‘Seamless Multiplayer’ (Çok Oyunculu Oyuna Kesintisiz Geçiş) gibi yeni teknolojiler için maddi destek istemişti. İşte tüm bu rivayetler nihayet tatmin edici bir sonuca bağlandı.

VG247’nin derlediği bir habere göre Eurogamer’ın Polonya kolu, devletin oyun sektörüne toplamda 27 milyon dolar hibe ettiğini açıkladı. Aslan payı 7 milyon dolarla CDPR’ın oldu elbette. Böylece yukarıda saydığımız (ve çok büyük bir ihtimalle Cyberpunk 2077’de kullanılacak olan) teknolojiler için gerekli desteği kapmış oldular.

Onların hemen ardından 1 milyon dolarla Techland (Dying Light, Dead Island) geliyor. İşin ilginç tarafı maddi destek istedikleri projenin “alışılmadık boyutlarda düşmanlar içeren ve orijinal bir fantastik evrende geçen yeni bir aksiyon-RYO” olarak anılması. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde The Witcher 3 ekibinin baş tasarımcılarından Damien Monnier yeni bir RYO yapmak için Techland’e katıldığını duyurmuştu. “Alışılmadık boyutlarda düşmanlar” tabiri akıllara hemen Shadow Of Colossus ve Devil May Cry’daki devasa canavarları getiriyor elbette. Ortaya nasıl bir şey çıkacak, merak ediyorum doğrusu.

Bu iki devin dışında 11 bit Studios (This War of Mine), Bloober Team (Layers Of Fear), Flying Wild Hog (Shadow Warrior), The Farm 51 (Painkiller) ve CI Games (Sniper: Ghost Warrior) gibi Polonya asıllı, sevdiğimiz stüdyolar da yeni oyunları için destek almayı başarmışlar.

Bunların hepsi tek bir ülkeden çıkıyor yahu, ne güzel! Darısı başımıza diyelim. “Ülkemizde neden böyle bir uygulama yok?” diye soranlara da Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı destek programını bir kez daha hatırlatalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum