PS Store'un Kaynak Kodunda Yeni PS5 Özellikleri Bulundu

İstek listeleri, parti sohbeti ve fazlası

Sony her ne kadar PlayStation 5'i büyük ölçüde tanıtmış olsa da cihazla ilgili hala daha bilmediğimiz çok şey var. Mesela Xbox Series'in ana ekranını, menü yapısını vs öğrendik ama PlayStation 5'i çalıştırdığımızda karşımıza nasıl bir ekran çıkacağı şu an için tam bir muamma. Bilinen tek şey, patentlerden yola çıkarsak PlayStation 5 dashboard'unda kullanıcıdan kullanıcıya değişecek görseller ve videoların olacağı.

Ancak PlayStation Store'un web versiyonunun kaynak koduna eklenen bazı satırlar, PlayStation 5'in daha önce açıklanmamış bazı özelliklerine de işaret ediyor.

Örneğin bunlardan birisi istek listelerinin konsola entegre edildiğini gösteriyor. "İstek listeniz bu web sayfasında mevcut değildir. PS5'te bulabilirsiniz" cümlesi var kaynak kodunda.

Bazı PS4 oyunlarında "bu PS4 oyunu PS5'in mevcut sistem yazılımınca desteklenmemektedir. Daha fazla PS4 oyununu PS5'te oynanabilir hale getirmeye devam ediyoruz. PS5'inizi güncelleyin ve oyunu çalıştırmayı tekrar deneyin" diyor başka bir cümle. Bu da yeni oyun desteklerinin sistem güncellemeleri yoluyla geleceğini gösteren bir detay.

PS5'in boost modundan faydalanacak olan geri uyumlu PS4 oyunları da ayrı olarak gösterilecek gibi duruyor.

Bir diğer önemli özellik ise parti sohbeti. PlayStation 5'te 100 kişiye kadar Partiler yaratabileceksiniz ve bu nesiller arası olacak; yani PS4 ve PS5 kullanıcıları bir arada. Hatta PlayStation App'tan da bu partilere katılmak mümkün olacak.

Bunun dışında video klipler, albümler, sanatçılar, müzik listeleri ve şarkılar da paylaşılabilecek.

Sony'nin muhtemelen bu ay içerisinde yeni işletim sistemiyle ilgili detayları açıklamasını bekliyoruz, o zaman bu özellikleri ve daha fazlasını detaylıca görebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum