PUBG, Xbox One X'te De 30 Fps İle Sınırlanacak

Umutlar başka bahara

Brendan Greene daha şunun şurasında birkaç gün önce PlayerUnknown's Battlegrounds'un Xbox One X'te 60 fps oynandığını, Xbox One'da da şu an için 30 - 40 fps görüyor olsalar bile hedeflerinin 60 fps'ye ulaşmak olduğunu açıklamıştı. Sonrasındaysa sanırım yanlış anlamalara mahal vermemek için Twitter üzerinden bir açıklama daha yayınladı ve PUBG'nin standart Xbox One'da da, Xbox One X'te de 30 fps oynanacağını duyurdu. Böylece de oyunu 60 fps oynamayı hayal eden Xbox One X sahiplerinin hayallerine darbe indirmiş oldu tabi ki.

Brendan Greene bu kararın gerekçesini net biçimde açıklamadı ama elbette bu konuda yaygın bir kanı olduğunu hepimiz biliyoruz: özellikle de birinci şahıs nişancı oyunlarında yüksek fps ile oynayan oyuncular düşük fps ile oynayan oyunculara karşı avantajlı oluyorlar. Dolayısıyla aynı konsol ailesi içerisindeki iki farklı oyuncudan biri 60, diğeri 30 fps ile oynamak zorunda kalırsa bunun sorun doğurabileceğini, tepki alabileceklerini düşünmüş olsalar gerek.

> PUBG'nin Ünlü Kızartma Tavasının Hikayesini Biliyor Muydunuz?

Greene açıklamasında Xbox One versiyonunda da 40 fps'ye çıktıklarını ve 60 fps değerini yakalayacaklarına inandığını söylemişti. Zaten tweet'te de oyun üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ve FPS'yi arttırmak için çalıştıklarını söylediğine göre ileride Xbox One'da da 60 fps yakalayabilirlerse o zaman bir yama sayesinde bu sınırı kaldırabilecekleri anlamı çıkıyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds'ın Xbox One versiyonu 12 Aralık'ta yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum