Quantic Dream Oyunlarını Artık Kendi Yayınlayacak

PC versiyonlarına gün doğdu

David Cage'in başını çektiği ünlü Fransız oyun stüdyosu Quantic Dream, uzun zamandır PlayStation stüdyosu olarak tanınıyordu. Her ne kadar Sony'nin birinci parti stüdyolarından biri olmasa da son üç oyunu olan Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human PlayStation exclusive oyunlar olarak karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda ise bildiğiniz gibi Quantic Dream'den önemli bir sürpriz gelmiş ve tüm bu oyunlar Epic Games Store aracılığıyla PC oyuncularıyla buluşmuştu.

Quantic Dream'in ortak CEO'ları David Cage ve Guillaume de Fondaumière, yaptıkları açıklamayla son iki yılın kendileri açısından olağanüstü geçtiğini, Detroit: Become Human'ın başarısı ve oyunlarının PC'de de yayınlanmasının kendileri için büyük adımlar olduğunu söylediler. Detroit: Become Human'ın elde ettiği başarı sayesinde de Quantic Dream'i kurduklarından beri hayalini kurdukları şeye sonunda ulaşabilmişler. "Prestijli yayıncılarla birlikte çalıştığımızın 23 yılın ardından ilk kez kendi oyunlarımızı yayınlayacak pozisyona ulaştık" diyor ikili.

Stüdyo bu sayede artık kararlarında tamamen bağımsız olacak, ayrıca diğer stüdyolara yatırım ve geliştirme desteği de verebilecek. "Orijinal projeleri yaratanları desteklemek ve yardım etmek istiyoruz" diyen Cage ve Fondaumière'in bu açıklaması gerçekten önemli. Çünkü kendi oyunlarını yayınlayacakları için artık bir platforma bağlı olma durumları da ortadan kalkmış olacak ve PC oyuncuları da Quantic Dream oyunlarını oynamak için beklemek zorunda kalmayacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum