Razer, Yaşanan Veri Sızıntısına Dair Açıklama Yaptı

Binlerce hesabın bilgileri açığa serildi

The Verge'in haberine göre, siber güvenlik danışmanı Volodymyr Diachenko, 18 Ağustos tarihinden itibaren yaklaşık 100 bin Razer hesabının kişisel bilgileri açığa çıkmış durumdaymış. Diachenko, Razer'ı bu sızıntıdan anında haberdar ettiğini ama yaklaşık üç hafta boyunca sorunla teknik bilgisi fazla olmayan personelin ilgilendiğini, sonrasında konu hakkında uzman ekibin devreye girmesiyle sorunun 9 Eylül tarihinde çözüldüğünü söylüyor.

Diachenko bu sızıntıda hassas verilerinin açığa çıkmadığını ama yine de bu bilgileri eline geçiren kötü amaçlı kişilerin dolandırıcılık girişimlerinde bulunabileceğini, bu yüzden Razer kullanıcılarının kendilerine Razer veya ilgili firmalardan gelmiş gibi görünen maillere dikkat etmesi gerektiğini söylemiş.

Razer da gönderdiği açıklamayla olayı doğruladı ve Razer merkez yönetimi tarafından şu resmi açıklama yapıldı:

"Bir güvenlik araştırmacısı tarafından; sipariş ayrıntılarını, müşteri ve sevkiyat bilgilerini açığa çıkarma potansiyeline sahip yanlış sunucu yapılandırması konusunda bilgilendirildik. Kredi kartı numaraları veya şifreler gibi hassas verilerin hiçbiri sızan bilgiler arasında bulunmamaktadır. Hatalı sunucu yapılandırması, bu sıkıntı kamuya yansımadan önce 9 Eylül'de düzeltilmişti.

Gecikme için içtenlikle özür dilerken, sorunu gidermek ve BT güvenliğimizi ve sistemlerimizi kapsamlı bir şekilde incelemek için gerekli tüm adımları attığımızı belirtmek isteriz. Tüm müşterilerimizin dijital güvenliğini sağlamaya kararlıyız.

Bununla ilgili soruları olan müşteriler  [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.”

Sızan bilgiler arasında adresler, email adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel bilgiler bulunuyor, ancak Razer'ın da belirttiği gibi kredi kartı numaraları veya şifreler gibi hassas bilgiler yok. Yine de güvenlik açısından Razer hesaplarınızın şifrelerini değiştirmek isteyebilirsiniz, ben öyle yaptım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum