Riot Games Birbiri Ardına Bomba Oyun Projelerini Duyurdu

FPS'den menajerliğe birçok oyun

Birkaç haftadır Riot Games’in League of Legends’ın 10. yaşını kutlamak adına sürprizler hazırladığını biliyoruz. Fakat Riot Games işi ufak sürprizlerin ötesine taşıyarak tüm silahları ile oyun sektörüne yön vermeye hazırlanıyor. Dün gece ardı ardına patlatılan duyurular arasında kaybolmamanız adına, tüm yeni açıklamaları tek bir haberde derledik. Gelin, Riot’un sürprizlerine detaylı bir bakış atalım…

Wild Rift

Öncelikle birkaç aydır konuşulan mobil LoL’den bahsedelim. Riot Games, dün düzenlenen kutlamalar esnasında League of Legends’ın mobil versiyonunun yakın zamanda iOS ve Android üzerinde çıkış yapacağını duyurdu. Wild Rift adı verilen bu yeni oyunun oynanışını gösteren firma, beta kayıtlarının başladığını da duyurdu.


Oynanışı oldukça akıcı görünen Wild Rift’in tüm şampiyonlara sahip olup olmayacağı ise henüz kesinleşmiş değil. İlk önce Çin’de başlayacak test süreçleri zamanla tüm bölgelerde oynanabilir hale gelecek. Riot Game, Wild Rift’in 15-20 dakika sürecek oyunlardan oluşacağını da ifade etmiş.

Asıl sürpriz ise aynı oyunun konsollara da geliyor olması. Konsol oyuncularının yıllardır talep ettiği bir isteği yerine getirmeye hazırlanan yapımcı ekip, oyunun konsol üzerinde de popülerleşmesini istiyor.

Mobil platformlardan bahsetmişken yıllar sonra LoL’ü tekrar zirveye taşımayı başaran Teamfight Tactics’ten bahsetmeden geçmek olmaz. Riot Games, TFT’yi de mobil platformlara taşımaya hazırlanıyor. Aralık ayında test sürecine girecek mobil oyun, çapraz platform desteği sunarak PC oyuncuları ile ter dökmenize olanak sağlayacak.

Devir FPS Devri: Project A

Gelelim Riot Games’in dudak uçuklatan projelerine. Bu projelerden ilki, karakter tabanlı taktik FPS oyunu olacak “Project A”. Yayınlanan oyun içi görüntüler dikkate alındığında firmanın bir süredir bu oyun üzerinde çalıştığını söylemek mümkün. Oyunun detaylarını paylaşan baş yapımcı Anna Donlon da ekibin oyun üzerine titrediğini belirtiyor.

LoL evreninin ikonik tasarımına sahip olacağı görülebilen oyun, gelecekte geçecek. Karakterlerin tümünün haritaları manipüle edebilecek “stratejik” özelliklere sahip olacağını vurgulayan Donlon, günümüz FPS oyuncularının karşılaştığı pek çok sıkıntının da Project A ile aşılacağının altını çizmiş. Örneğin Project A yapımcıları, “rekabetçi ortamı ortadan kaldıran” ping sorunlarını çözeceklerini vurgulamış.

Bununla birlikte oyun, hilecilerin saldırısına uğramaması adına çok ciddi güvenlik önlemlerine de sahip olacak. Gösterilen birkaç saniyelik görüntüden ve oyunun yapısından, Project A’in Overwatch’a ciddi bir rakip olabileceğini söylemek mümkün.

FGC Evrenine Yeni Soluk: Project L

Hatırlarsanız Riot Games yetkilileri EVO 2019 esnasında firmanın bir dövüş oyunu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Merakımızı gidermek için oyun hakkında ufak görüntüler paylaşan Riot Games, Project L isimli oyun sayesinde sevdiğimiz karakterleri karşı karşıya getirmemizi sağlayacak.

Geleceğin Mesleği: Esport Manager

Henüz pek fazla detaylandırılmayan bir diğer proje ise Esport Manager olacak. Henüz adı konmayan bu oyun, LoL turnuvalarının tamamının lisanslarına sahip olacak. Bu da sevdiğiniz takımları ve oyuncuları takımınıza alabileceğiniz anlamına geliyor.

Şimdilik etrafta pek fazla görüntü bulunmuyor olsa da şuradan ulaşabileceğiniz Çin tabanlı internet sitesinde oyunun ilk resmi fragmanını görmek mümkün.

Telefonu Olanlara Müjde: Project F

Yine genel tanıtım videosunda ufak bir sahneye sahip olan oyunlardan biri, hala gizemini koruyan Project F oluyor. Diablo tarzı aksiyon RPG bir oyun olacak Project F, bizleri Runeterra’da gizemli bir maceraya çıkaracak. İlk sahnelerinde Ezreal ve Blitzcrank’ı görebildiğimiz oyun bizleri şimdiden heyecanlandırdı.

Aşağıdaki videoda dakika 30:45'e ilerleyebilirsiniz.

Hearthstone'a Ciddi Bir Rakip: Legends Of Runeterra

Bu projelerin tamamı Riot Games’in uzun vadede gerçekleştirmeye hazırlandığı içerikler fakat Legends of Runeterra isimli kart oyununun 2020 yılında bizlerle olacağı kesinleşmiş durumda. Şimdiden pek çok yayıncının ve profesyonel oyuncuların beğenisine sunulan Legends of Runeterra, olumlu geri dönüşler almaya da başlamış.

Şimdiden beta sürecine kayıt yaptırabileceğiniz oyunun test süreci 20 Ekim’e kadar devam edecek. Riot Games, Aralık ayında da oyunu beta sürecine sokacak. Kapalı beta süreci 2020’nin ilk günlerinde açılacak olan Legends of Runeterra, 2020’nin ilerleyen günlerinde çıkış yapacak.

Standart kart oyunlarını farklı bir sistem ile birleştiren LoR, ünlü Hearthstone yayıncılarının ve oyuncularının da dikkatini çekmiş durumda. Çektiğiniz kartı direkt olarak savaş alanına yerleştirmediğiniz ve farklı saldırı/savunma sistemleri bulunduran oyunun ilk görüntülerini ve detaylarını YouTube kanalımız üzerinden izleyebilirsiniz.

Genel olarak bakıldığında Riot Games’in yeni oyun projeleri şimdilik bunlar. Tam da tahmin edebileceğiniz üzere oyunların tamamı, espor organizasyonlarına uygun türlere ait. Riot Games, global ölçekte yakaladığı espor başarısını yeni dallara ayırarak sektöre tekrar yön vermeyi amaçlıyor olabilir. Görünüşe göre 2020 yılı hem bizler hem de Riot Games için oldukça hareketli geçecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum