Riot, League of Legends'ta Takımlar Arası Sohbeti Kaldırıyor

Genel sohbet artık devre dışı

Riot Games, League of Legends'taki toksik davranışları azaltmak adına önemli bir adım atıyor ve 11.21 yamasıyla birlikte eşleştirmeli sıralarda /all (Genel) sohbetini kapatıyor.

"Genel sohbet takımlar arasında eğlenceli sosyal etkileşimler ve tatlı atışmalara sahne olabilse de şu an olumsuz etkileşimler olumlu etkileşimlerden daha fazla. Bu değişikliğin etkilerini küfür/hakaret ve ceza sayıları üzerinden inceleyeceğiz ve doğrudan sizden alınan geribildirimlerle ve anketlerle yorumlayacağız." diyor Riot.

Riot'un açıklamasının devamı şu şekilde:

Devre dışı bırakılan tek özellik genel sohbet olacak. Rakipleriniz hâlâ ifadelerinizi ve şampiyon ustalığı ifadelerinizi duyabilecek ve görebilecek (sessize alınmadıysa), tabii arka arkaya sıraladığınız CTRL+1/2/3/4 komutlarını da. Oyun sonu ekranındaki sohbet iki takım arasında olmaya devam edecek. Takım arkadaşları takım sohbetinde birbirleriyle plan yapmaya devam edebilecek. 

Bu son maddeden bahsetmişken, küfür ve hakaretlerin takım sohbetinde de boy gösterdiğinin farkındayız ve genel sohbeti devre dışı bırakmanın bu sözlü sataşmaların tamamen önüne geçmeyeceğini biliyoruz. Ama takım sohbeti takımların kendi içinde uyumlu çalışmasında önemli bir yere sahip, dolayısıyla sağlayabileceği değer de çok daha fazla; bazı olumsuz deneyimlere sahne olabilse de...

Koridorunuzdaki rakibin kostümünü övmek ya da onu Baron çukurunda dans partisine davet etmek isteyenleriniz için kötü bir değişiklik olduğunun farkındayız. Ama genel sohbetin oyunlarınızda sebep olduğu olumsuz durumları engellemek ve azaltmak için bunun değecek bir eylem olduğuna inanıyoruz.

Bu büyük değişiklik oyundaki toksik davranışları ne kadar azaltabilecek veya genele etkisi ne olacak, onu da zaman gösterecek. Çünkü oyuncuların en çok şikayet ettikleri konuların başında da takım için toksik davranışlar geliyor ve Riot şimdilik buna dokunmayacaklarını da belirtmiş oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum