Russell Crowe, Yüzüklerin Efendisi Filminde Aragorn Rolünü Neden Geri Çevirdiğini Anlattı

Hiç de pişman görünmüyor

Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi filminde Aragorn rolüne hayır diyen birkaç oyuncu var: Nicolas Cage, Daniel Day-Lewis ve Russell Crowe gibi. Filmin ulaştığı popülariteyi düşününce belki sonradan bu kararlarından pişman olmuşlardır, ama bu teklifi geri çevirirken zamanın şartlarında ne düşündüklerini bilemiyoruz. Tabii bunun hakkında konuşmadıkları sürece.

Russell Crowe geçtiğimiz gün Howard Stern'in ünlü programına katıldı ve bu role neden hayır dediğini açıkladı. Crowe, Jackson'ın kendisine gerçekten de filmde görmek istemediğini hissettiğini ve kendisiyle irtibat kurulmasının tek sebebinin o dönem popüler olması olduğunu söylüyor.

"Bence Peter Jackson beni gerçekten filmde istemiyordu, sanırım kendisini benimle konuşmaya zorladılar. Bir zamanlar herkes beni her şeyde görmek istiyordu. Jackson da benim gibi Yeni Zelanda'lı, bu yüzden sesinden anlayabildim. Telefonda konuşuyorduk ve sanıyorum benim neler yapmış olduğumu bile bilmiyordu. İçgüdülerim aklında bir başkasının olduğunu söylüyordu ki bunun Viggo Mortensen olduğu ortaya çıktı. Zaten istediği aktörü işe alabilme özgürlüğüne sahip olmalıydı."


Aslında Yüzüklerin Efendisi filmindeki Aragorn rolü için ilk olarak Stuart Townsend ile anlaşılmıştı. Townsend aylarca role hazırlanmış, hatta sette birkaç gün çekimlere katılmıştı ama sonrasında Jackson bu rolü Mortensen'e vermeye karar vermişti. Aragorn rolünün Viggo Mortensen'in kariyerinin en önemli rollerinden biri haline geldiğini de söylemeye gerek yoktur sanırım.

Stern'in yaptığı hesaba göre Russell Crowe bu rolü reddederek yüz milyonlarca dolarlık bir geliri de elinin tersiyle tepmiş durumda. Çünkü Crowe'a gişe hasılatı üzerinden %10 teklif edilmiş ve Lord of the Rings serisinin hasılatı da 3 milyar doların üzerinde.

Russell Crowe'u pas geçtiği tek büyük rol Aragorn da değil üstelik, kendisi Wolverine rolünü de istememiş, Hugh Jackman ise bu rolde harikalar yaratmıştı.

YORUMLAR
Mehmet
22 Haziran 2019 22:00

Filmin hasılatından alacagı para, şu an eski karısına ödedigi nafaka icin yardımcı olurdu. kadına verdigi para yüzünden baya eşyasını acık artırmaya koydu adam. ayrıca hugh jackmanla arkadas oldugu icin, istemedigi wolverine rolüne onu öneren de kendisi.

Mehmet
22 Haziran 2019 21:59

tabi filmin avustralya ve yeni zelandalı oyuncular kadrosundan girerdi mis gibi

sSnake
22 Haziran 2019 09:14

Nicolas Cage olsaymış insanlığa nasıl bir zulüm olurdu düşünmke bile istemiyorum. Resmen Allah korumuş.

xlight007
21 Haziran 2019 23:13

adama ne saçma roller gelmiş ya hiçbiri uymuyor :D

nugo_kuso
21 Haziran 2019 22:12

Oyuncu dediğin böyle olur

İlhanlı
21 Haziran 2019 18:38

Doğru olanı yapmış

Parolamı Unuttum