Satisfactory'nin Geliştiricisi, Epic'in Indie Stüdyolar İçin Şans Olduğunu Söylüyor

Demek ki satışlardan da memnunlar

Coffee Stain Studio açık dünya fabrika kurma oyunu Satisfactory'nin Epic Games Store'a özel olacağını duyurduğunda beklendiği üzere çeşitli oyunculardan tepkiler almıştı. Zaten bu kararı açıklayan çoğu stüdyo benzer tepkiler görüyor, buna alışığız.

Daha önce de Goat Simulator ile tanıdığımız Coffee Stain Studio'nun UI/UX Tasarımcısı Nathalie Verwei, PCGamesN'ye verdiği röportajda gelebilecek olan bu tür tepkileri beklediklerini, ama bunun yalnızca sesi fazla çıkan bir azınlık olduğunu söylüyor ve Epic anlaşması sayesinde iyi bir oyun yapmaya odaklanabildiklerini belirtiyor.

"Bir indie stüdyosu olarak, oyununuzun kitlelere ulaşabileceği bilmek, maddi konular konusunda endişe etmenize gerek olmayacağını bilmek çok güzel bir şey. Bu sayede sadece ortaya iyi bir oyun çıkarma işine odaklanabiliyorsunuz. Epic'in yapmaya çalıştığı şeyin çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Elbette kullanıcılar madalyonun yalnızca tek bir yüzüne bakıp "aman, bir launcher daha, bir mağaza daha" diye düşünüyor olabilirler ama Epic oyun geliştiricileri için bir şeyler yapmaya, onlara daha iyi koşullar sunmaya çalışıyor, böylece biz de daha kaliteli ürünler üretebiliyoruz" diyor Verwei.

Daha önce de farklı geliştiriciler Epic ile olan anlaşmalarından duydukları memnuniyeti dile getirmişti. Epic exclusive anlaşmalar karşılığında satış garantisi de verdiği için, özellikle de indie stüdyolar bunun maddi faydasını da büyük ölçüde görüyor.

Şu an erken erişimde olan Satisfactory, ilk üç ayında 500,000'in üzerinde satarak Coffee Stain'in en iyi açılış yapan oyunu oldu. Bu da oyunun Epic Store üzerinde olmasının satışları olumsuz etkilemediğinin bir göstergesi.

YORUMLAR
İlhanlı
22 Ekim 2019 18:42

"yalnızca sesi fazla çıkan bir azınlık" ülkemizde durumu hatırlattı :) Eleştirmek maharettir onlara göre işine gelirse. Steam şuan tam bir oyun çöplüğü ve belli oyunları alıp gözüne sokuyor gibi hissediyorum. Ana menü berbat bence. ve o popülerler satışlar beklenenler indirimler filan bana çok yalan geliyor nedense.

Parolamı Unuttum