Şehir Efsaneleri - Final Fantasy 7'de Kaderi Değiştirmek

Bir dönemde yara bırakan hikayeye dönüyoruz

Başlamadan önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Final Fantasy 7’nin Remake versiyonu henüz tamamlanmadı. Birazdan okuyacağınız makalede oyunun hikayesi ile ilgili spoiler’ler bulunuyor.

Eğer oyunu daha önce oynamadıysanız sürprizin bozulmaması adına buradan sonrasını okumamanızı öneriyorum. Tabii bunun 23 yıllık bir spoiler olduğunu da belirtmem gerek.

Kimileri için serinin en iyi oyunu olan Final Fantasy 7, bu yıl muhteşem bir geri dönüş yaparak herkesin beklentilerini karşılamayı başardı. Fakat orijinal oyunu bu denli özel kılan ve bir neslin aklına kazınmasına sebep olan şey, Aeris’in (Aerith) ölümü olmuştu. 

1997 yılında ilk PlayStation için çıkış yapan oyun, döneminde çığır açmayı başarmıştı. Yine de her yerde Aeris'in hayatını kaybedişi konuşuluyordu. Oyunun yarısına geldiğinizde Sephiroth’un Aeris’i öldürdüğü ikonik ara sahne ile kanımız donmuş, ekran karşısında kalakalmıştık. Biliyorsunuz, o döneme kadar geniş ara sahneler ve kompleks hikayeler oyun dünyasında sık sık karşılaştığımız şeyler değildi. Bu sebeple sevdiğimiz bir karakterin öldürülüşünü izlemek, pek çoğumuzu etkilemişti.

İşte tam da bu sebepten pek çok oyuncu Aeris’i geri getirmek için kolları sıvadı. Biz de Şehir Efsaneleri serimizin bugünkü bölümünde, Aeris’i kurtarmaya çalışacağız.

Aeris’in aramızdan ani ayrılışının ardından oyuncular ilk önce Yuffie ve Vincent da dahil tüm karakterleri 99 seviyeye getirmenin çözüm olacağını düşünmüşlerdi. Bu iddiaya göre eğer bu şartlar sağlanırsa, Cloud, Sephiroth henüz kılıcıyla gelmeden önce onunla savaşa girebilecekti. Dökülen saatler ve uyuşan parmakların ardından, bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı.

İkinci ve daha kompleks olan seçenek ise Aeris’i ölümden döndürmeye odaklanıyordu. Bunun için ilk adımda arenada dört kez kaybederek Tissue almanız gerekiyordu. Ardından bir adet Revive materia ve The Apocalypse’i envanterinize eklemeniz isteniyor. İşin ilginç olan kısmı ise bunların tamamını ortalama 4 saatlik oyun süresini tutturarak yapmanız gerektiği idi. Tabi ki bu uğraşlar da sonuç vermedi.

Yine de oyuncular yılmadı, bir şekilde Aeris’in geri dönebileceğine –nedense- inanıyorlardı. İddialar arasında Aeris’in müziğini piyanoda çalmak, çeşitli yan görevler yapmak ve pek çok materia’nın farklı kullanımları bulunuyordu. Elbette hiçbiri Aeris’i diriltmeyi başaramadı.

Kısacası Aeris’i hayatta tutmak istiyorsanız, oyunu oynamamanız gerekiyor.

Remake versiyonda “Aerith” adını alan karakterimizin makus talihini engellemek mümkün olacak mı bilemiyoruz. Oyunu oynama şansı bulduysanız Cloud’un sık sık Aerith’in hayatını kaybedişi ile ilgili hayaller gördüğünü izleme fırsatınız olmuştur. Kim bilir belki de bu kez, Aerith’i kurtarma imkanı bulabiliriz.

Bana sorarsanız Final Fantasy 7’yi kült bir klasik yapan olaylardan biri de bu efsanenin uzun süre boyunca hayatta kalmış olması. Dürüst olmak gerekirse ilk kez Remake versiyonunu oynama şansı bulan kişilerin bu hissi yaşayabileceğine pek inanmıyorum. Fakat “Aeris’in” aramızdan ayrılışı, bir dönemler koca bir neslin en büyük derdi olmuştu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum