Şehir Efsaneleri - Diablo'nun Gizemli İnek Bölümü

Cow level is a lie!

Blizzcon 2021 oldukça heyecanlı ve dolu dolu geçti. Muhteşem bir hafta sonu etkinliğini geride bıraktığımız şu dakikalarda biz de sizlerle Blizzcon odaklı bir "Şehir Efsanesi" paylaşmak istedik. Bildiğiniz üzere bu sene sunumun odağı adeta Diablo oldu ve hem Diablo 4 hakkında yeni bilgiler öğrendik, hem de Diablo 2'nin Remaster versiyonunu görme fırsatı bulduk. İşte tam da bu sebeple, Diablo'nun olmazsa olmazı "Gizli İnek Bölümü" efsanesine yakından bakış atıyoruz.

Her şey, 1996 yılını kasıp kavuran Diablo'nun gelişi ile ortaya çıkmıştı. İddialara göre oyunun Tristram bölgesinde bir ineğe belirli sayıda tıkladığınızda, elinde mızraklar olan ineklerin bulunduğu bir alana düşüyor ve özel eşyalar ve bolca altın sizleri bekliyordu. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere ilk oyunda bahsi geçen bölge ile ilgili bir içerik yok. Yani ineklere ne kadar tıklarsanız tıklayın, hiçbir yere ışınlanmanız mümkün değil. Nice yiğitler ineklere tıklamaktan faresini bozmuştur, kim bilir :)

Gizli İnek Bölümü Olduğu İddia Edilen Görsel

Şehir Efsaneleri serimizin her konu başlığındaki ortak özellik, bu efsanelerin internet öncesi çağda ortaya atılmış olması. Bu durum Diablo'nun gizli inek bölümü için de geçerli. Oyuncuların kulaktan kulağa yaydığı bu efsane bir noktadan sonra Blizzard geliştiricilerinin de dikkatini çekiyor. İşte tam da bu noktada efsanenin gerçekliğe dönüşmeye başladığını görüyoruz.

Blizzard ekibinin ilk şakasını Diablo'nun efsanevi Sierra tarafından geliştirilen Hellfire ek paketinde görüyoruz. Jersey's Jersey isimli bir görevin dosyaları içerisinde bir karakterin inek kostümü giymiş halleri ortaya çıkıyor. Bu durum oyuncuların kafasını karıştırmaya başlarken 98 yılında çıkış yapan Starcraft'ın hile listesinde bulunan "There is No Cow Level" şifresi, Blizzard'ın bizlerle oyun oynadığının em büyük işaretçisi.

Sizlerin de bildiği gibi bu inek bölümü Diablo 2 ile birlikte "Şehir Efsanesi" olmaktan çıkıyor. Horadric Cube içerisinde Wirt's Leg ve Tome of Town Portal eşyalarını birleştiren oyuncular gerçekten ellerinde mızraklar tutan ineklerin olduğu o gizli bölüme ışınlanıyor. Aynı gizemli bölüm halihazırda Diablo 3'te de oynanabiliyor. Diablo 3 içerisinde bu gizli bölüme gitmek için ise Bovine Bardiche isimli eşyayı Kanai's Cube içerisinde açmanız gerekiyor. Binlerce ineğin sizi karşıladığı bu bölüm tecrübe puanı kasmak için oldukça yararlı.

Fakat efsanenin sadece bununla sınırlı kalmadığını söylemek gerek. Oyun dünyasının efsanevi "meme'lerinden" biri haline dönüşen Cow Level, Blizzard imzalı pek çok diğer oyunda da karşımıza çıkıyor. Starcraft 2, Warcraft 3, World of Warcraft ve hatta eski Blizzard çalışanları tarafından geliştirilen Hellgate: London'da bile bu göndermeler bulunuyor. Öyle ki Blizzard dışında kalan pek çok oyunda karşımıza çıkan bu gizli inek bölümü, en son Minecraft Dungeons ile birlikte tekrar gün yüzüne çıkmıştı.

Şimdilerde hem Diablo 4 hem de Diablo 2: Resurrected üzerinde çalışan ekip, yine bizlere bir sürpriz hazırlayacaktır. Tabii şimdilik inek bölümü ile ilgili bir detay açıklanmadı. Yine de unutmayın, There is No Cow Level!?!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum