Şehir Efsaneleri - Gizemli 151. Pokemon

Hikaye sizi eski günlere götürecek

İnternetin henüz her eve giriş yapmadığı dönemlerde oyunlardaki hileler ve gizemler genellikle kulaktan kulağa yayılıyordu. Asla doğruluğu kanıtlanmayan fakat geniş kitleler tarafından inanılan bu gizemlerin bazılarını daha önce “Şehir Efsaneleri” adındaki serimizin içerisinde sizlerle paylaşmıştık. Uzun bir ara veren yazı dizimiz, şimdi yepyeni bir gizem ile tekrar sizlerle.

Takvimlerimiz 1996 yılını gösterdiğinde dönemin en popüler el konsolu olan Nintendo Gameboy, Japonya’da “Pokemon” adı verilen bir oyun ile tanıştı. Pokemon Red ve Pokemon Blue isimli iki versiyon ile birlikte satılmaya başlanan bu oyun, adeta bir çığ gibi büyüyecek Pokemon çılgınlığının fitilini yakmış oldu.

İlk günlerinden itibaren kendine kült bir hayran kitlesi yaratmayı başaran oyunda Kanto’da yaşayan bir çocuğu canlandırıyorduk. Hedefimiz ülkenin dört bir yanındaki Gym liderlerini yenmek ve gücümüzü Elit Dörtlü ile test edebilmekti. Bununla birlikte oyunun kapağında bile bulunan “Gotta Catch’em all!” ibaresi, bizi açıklanan 150 Pokemon’un tamamını bulmaya itiyordu.

Pokemon’un Red ve Blue versiyonları arasında karakter farklılıkları olsa da iki oyunda da toplam 150 adet Pokemon bulunuyordu. Red versiyonunda Ekans, Oddish, Mankey gibi Pokemon’lar bulunurken Blue; Sandshrew, Vulpix ve Ninetales gibi isimlere ev sahipliği yapıyordu.

Pokemon’un patlaması için 3 yıl daha beklemesi gerekti. 99 yılında Avrupa topraklarına giren iki oyun, birkaç ay içerisinde Avrupa’nın en çok satanlar listesinde üst sıralara tırmanmayı başardı. Fakat oyunu oynayanların sayısı arttıkça ortaya daha fazla gizem çıkmaya başlamıştı. Herkes teneffüslerde oyunda 151. bir Pokemon olduğunu tartışıyor ve bunun yakalanabilir bir karakter olduğunu ifade ediyordu. Haliyle elinde bir Gameboy bulunduran herkes bu Pokemon’u avlamaya koyulmuştu.

Bu gizemli Pokemon’un ismi ise “Mew” idi.

Karakteri çizgi filmi izleyen herkesin yakından tanıdığını biliyorum. Öte yandan burada çizgi film serisinin bu iddiaların başladığı dönemlerde yeni yeni yayınlanmaya başladığını belirtmekte de fayda var. Yine de hiçbir kaynak veya kişi, bu iddiaların kesin çıkış yerini belirtemiyor.

Elimizdeki en bilinen kaynak, Nintendo’nun Japonya’da düzenlediği özel Pokemon etkinliklerinde bu 151.Pokemon’un yakalanmasına izin verdiği. Oyuncuların bazılarının kayıt dosyalarında 151. karakteri gören kişiler, bunun standart oyunlarda da yakalanabilir bir Pokemon olduğu kanısına varmış olabilir.

Öte yandan bu 151. Pokemon’u yakalamak, kendisini bulabilmek kadar zordu. Maceranın ilk adımında yapmamız gereken ilk şey “Strength, Cut ve Surf” özelliklerine sahip Pokemon kadrosu oluşturmak. Ardından içerisinde bolca macera yaşadığımız SS. Anne isimli geminin bulunduğu noktaya gidiyor ve Surf özelliği ile suya inmemiz isteniyordu. Buradan sonra yapmamız gereken tek şey, geminin arkasında bulunan kara parçasına ulaşmaktı.

Bu ufak kara parçasında bir kamyon olduğu görülebiliyordu. İddialara göre Mew, işte bu kamyonun altında bekliyor ve yeni sahibini arıyordu.

Surf özelliğini kullanarak eriştiğimiz bu kara parçasında yapmamız istenen ikinci şey ise “Cut” özelliğini kullanabilen Pokemon’umuz ile aracın lastiklerini kesmek. Tüm savunma sistemlerini (!) devre dışı bıraktığımız bu aracı “Strength” özelliğini kullanarak ittirdiğimizde ise karşımıza 151. Pokemon’un çıkacağı iddia ediliyordu.

Tabii ki oyuncular saatlerini harcasa da bu aracın altında asla aradıklarını bulamadı.

Efsane, farklı tuş kombinasyonlarının yapılması gerektiği iddiaları ile yaşamaya devam etse de yavaş yavaş ortadan kayboldu. Nintendo, oyunun yeni versiyonlarında ise bu kamyonun altına can saksıları yerleştirerek efsaneye güzel bir selam çakmıştı.

Nintendo’nun düzenlediği Pokemon etkinliklerine katılmak oldukça zor olduğu için oyuncular şimdilerde Mew’i elde etmek için farklı yollar keşfetmiş durumda. Örneğin bazı eski Pokemon oyuncuları karakteri Pokedex’lerine eklemek için ilginç bir glitch kullanıyor.

Yıllar sonra filmlere ve dizilere konu olan Mew, bir dönemler oyun tarihinin en ilginç gizemlerinden birinin ana karakteri olmayı başarmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum