Middle-earth: Shadow of Mordor'un Tam Hikayesi

Shadow of Mordor'un hikayesini hatırlayalım.

 Middle-earth: Shadow of War'un duyurulmasının ve bizi inanılmaz gaza getiren videolarının ardından Middle-earth: Shadow of Mordor'un hikayesini bir hatırlayalım dedik. Talion ve Celebrimbor nasıl birleşmişti, bu oyunda düşmanlarımız kimlerdi, ilk oyun nasıl bitmişti gibi sorularınızın yanıtları burada. Haydi dalalım hikayeye yeniden. 

Kara Kapılar'da konuşlanmış bir Gondor garnizonunun kaptanı olan "Ranger" Talion, bu bölgeyi korumakla ve Mordor'u gözlemekle sorumlu. Ancak bir gün Talion'ın garizonu, üç tane Kara Númenórean'ın liderliğindeki Uruklar tarafından saldırıya uğruyor. Oyun boyunca bir bir karşılaşacağımız bu üç kötü kaptanın isimleri ise Sauron'un Çekici, Sauron'un Kulesi ve onların lideri Sauron'un Eli. Talion, eşi Ioreth ve oğlu Dirhael bu üçlü tarafından ele geçiriliyor ve Kara El tarafından bir ayinle infaz ediliyorlar. İnfazın amacı ise Elf Lordu Celebrimbor'u geri getirmek ve onu kötü amaçları için kullanmak. Ayin sırasında Talion'ın eşi ve oğlu ilk infaz edilenler oluyor. Celebrimbor ise boğazı kesilen Talion ile birleşiyor ve onu ölümden kurtarıyor. Ancak bir tayf olarak geri dönen Celebrimbor'un hafızası yerinde değil. İki kahramanımız, Celebrimbor'un kim olduğunu bulmak ve Talion'ın intikamını almak için birlikte yola düşüyorlar.

Middle-earth: Shadow of War - 16 Dakikalık Oynanış Videosu

Seyahatleri süresince Talion ve Celebrimbor birkaç defa Gollum ile karşılaşıyorlar. Gollum, Tek Yüzük ile daha önce uzun bir zaman geçirdiği için Celebrimbor'u görebiliyor ve onunla konuşabiliyor. Celebrimbor'un onu yüzüğe götürebileceğine inanan Gollum, ikiliye yardım ediyor ve Elf Lordu'nun geçmişinden eşyalar bulmasını sağlıyor. Celebrimbor bu eşyalarla temas ettikçe adım adım geçmişini hatırlamaya başlıyor. Celebrimbor, Sauron'un sahte kimliği Hediyelerin Lordu Annatar kılığına bürünüp onu nasıl kandırdığını ve güç yüzüklerini dövdüğünü hatırlıyor. Celebrimbor'un Tek Yüzük'ün yapımında da pay sahibi olduğunu ve yüzüğü çalıp orkları kontrolü altına alarak geçmişte Sauron'a karşı bir ordu kuruşunu görüyoruz. Ancak Tek Yüzük Celebrimbor'a ihanet ediyor ve Sauron'un parmağına geri gidiyor. Sauron da tıpkı Talion'a yaptığı gibi Celebrimbor'un da eşini ve kızını gözleri önünde öldürüyor, sonrasında da Celebrimbor'u acımasızca yok ediyor. Böylece iki kahramanımızın intikam için ortak bir sebebi oluyor ve artık birbirlerini daha iyi anlıyorlar.

Kara El'i Mordor'un her bir köşesinde aramaya başlıyor ikilimiz. Bu süreçte Gondor'un bölgedeki eski kolcularından Hirgon ile dostluk kuruyorlar. Hirgon ve askerleri Gondor Ordusu'ndan kaçıp Mordor'un içerisinde kendi başlarına hareket ediyorlar. Tek müttefiğimiz Hirgon değil tabii, "Korkak" Ratbag isimli bir ork bizi Kara El'e yaklaştırabileceğini söylüyor. Yeter ki onun bir Savaşşefi (Warchief) olmasını sağlayalım. Talion, Ratbag'in bu konuma gelebilmesi için onun üstlerini birbir infaz ediyor. Bir yandan da Hirgon ile orklara esir düşmüş Gondor'luları kurtarıyorlar. Hatta Hirgon'un eşi Eryn'i de kurtarıyorlar. Talion, kaçak Gondor askerleriyle Sauron'un bir heykelini yıkıyorlar. Sauron'un ününü ayaklar altına alarak Kara El'i ininden çıkarmayı planlayan Talion, onun yerine Sauron'un Çekici ile karşı karşıya geliyor. Çekiç, Ratbag'i öldürüyor, Talion ile kıran kırana savaşıyor ve sonunda Talion onu öldürmeyi başarıyor. 

Talion, bu savaştan kısa bir süre sonra Kraliçe Marwen'in kızı savaşçı Lithariel tarafından aranıyor ve bulunuyor. Marven, Celebrimbor'a görevinde yardımcı olabileceğini söylüyor. Nurn'un Kraliçesi olan Marwen'in bölgesi Mordor'un güneyinde kalıyor. Özel güçlerini kullanarak Celebrimbor'un geçmişinden bir eşyaya daha ulaşmamızda yardımcı oluyor. Sonrasında da Celebrimbor'un güçlerini kullanarak bir Ork ordusu oluşturmalarını ve Sauron'a saldırmalarını tavsiye ediyor. Talion, Marwen'in büyücü Saruman'ın kontrolünde olduğunu keşfediyor ve Lithariel'e onu Saruman'ın kontrolünden kurtarması için yardım ediyor. Ancak Talion, Saruman'ın planını yerine getirmeye devam ediyor. Kendisine bir Ork ordusu hazırlayıp Kara El'in Ered Glamhoth'taki kalesine saldırıyor. Ancak yine Kara El ortada yok. Bu sefer de Sauron'un Kulesi ile karşı karşıya geliyoruz. İkilinin düellosunda gülen taraf tabii ki Talion oluyor ve intikam peşinde koştuğumuz bu yolda üç düşmandan ikisini elimine etmiş oluyoruz.

sistem-gereksinimleri

Son olarak ordumuzla Kara Kapılar'a yürüyoruz ve Kara El ile kapışmak için hazırız. Bununla birlikte Kara El, Talion için hazırlanmış bile. Önce bir büyü ile Talion'ı hareketsiz bırakan ve Celebrimbor'un hafızasındaki tek eksik parçayı da yerine getiren bir büyü yapıyor. Son olarak da kendisini öldürüp, yeni bir ayin yaparak Celebrimbor'un ruhunu Talion'dan çekip kendi bedenine aktarıyor. Bu ayin sayesinde Sauron, Black Hand'in vücüduna girebiliyor ve fiziksel bir forma kavuşuyor. Ancak Celebrimbor, Sauron'u vücudunun içinden kısa bir süre için felç etmeyi başarıyor ve Talion onun fiziksel formunu yok ediyor.

Kara El'in de ölümüyle birlikte Celebrimbor artık özgür ve hafızası tamamen yerinde. Elfler'in huzur bulabildiği yegane diyar Valinor'a gitmek istiyor. Fakat Talion, Sauron'u tamamen yok etmeleri Celebrimbor'u kalmaya ikna ediyor. İkili tekrar birleşiyor ve Talion, Hüküm Dağı'na bakarak "Yeni bir Yüzük'ün zamanı geldi." diyor. 

Not: Celebrimbor bu hikaye için uydurulmuş bir karakter değil. Tolkien mitolojisindeki en önemli Elfler'inden biri olan Feanor'un torunu olur kendisi. 

Not 2: Hikaye Shadow of Mordor'un resmi Wiki sayfasından alınmıştır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum