Shang-Chi Filmi, Asyalı Klişelerini Yıkacak

Asya Pazarı bunu beğendi

Disney/Marvel ortaklığı beyaz perdede büyük bir başarıya imza atıyor. Avengers filmleri dışında karakterlerin solo filmleri de stüdyoya gişede büyük gelirler elde ettiriyor. Bunun bilincinde olan Kevin Feige ve ekibi toplumun tüm farklı kesimlerini ele alacak filmler yapmaya çalışıyor. Black Panther ve Captain Marvel filmlerinde bunu gördük, sırada ise Asya Pazarı var. Bu yoldaki ilk film Shang-Chi olacak. 

Filmin yönetmeni DestinDaniel Cretton, filmde Asyalılara karşı barınan ön yargıları ve basmakalıp ifadeleri yıkmak istediklerini belirtti. Cretton'a göre Tony Leung Chiu-Wai'nin canlandırdığı Mandarin karakteri bunu sağlamak için çok önemliymiş.


Observer'e konuşan Cretton, "Bence Leung, karakterde ihtiyacımız olan insanlığı yerine getirecek. Biz Asyalı klişesine daha fazla katkı sağlamak istemiyoruz. Çünkü bunlardan popüler kültür ve sinema içerisinde bolca gördük. Bizim umduğumuz şey insanlara Asyalı-Amerikalıların ve Çinli-Amerikalıların farklı yanlarını gösterebilmek. Tommy Leung harika bir aktör ve onun yardımıyla bazı klişeleri kırabileceğimiz için heyecanlıyım. Çünkü bu kötü adam gerçekten önemli bir rol oynuyor." dedi.

D.D. Cretton ayrıca "Benim için çok sayıda Asyalı insanla bu filmde çalışabilmek oldukça heyecan verici bir durum. Bu sayede daha önce bildiğimiz hallerini yakından görebileceğiz. Büyürken bana benzeyen bir süper kahraman görmedim ve şimdiki jenerasyonun benim bir yapamadığım, göremediğim bir şeyi yaşayabileceği için heyecanlıyım. Gerçekten bu konu hakkında daha heyecanlı olamazdım." şeklinde konuştu.

1973 yılında Steve Englehart ve Jim Starlin tarafından yaratılan Shang-Chi karakteri, çizgi romanlarda o zamandan bu yana Avengers, Heroes for Hire ve Agents of Atlas gibi çeşitli ekiplerde yer aldı. Simu Liu'nun başrolünde yer alacağı film 12 Şubat 2021'de vizyona girecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum