Silent Hill ve Silent Hills Söylentileri Asılsız Çıktı

Konami'den üzücü haber geldi

Resident Evil 2’nin geçtiğimiz yıl çıkan Remake versiyonunun başarısının ardından gözler RE serisinin en büyük rakibi Silent Hill’e ve Konami’ye çevrilmişti. Ortaya atılan iddialara göre de Japon firma bu konu ile yakından ilgileniyor, hatta iptal edilen P.T yani Silent Hills’in üzerinde çalışmaya bile sıcak bakıyordu. Fakat firmadan gelen açıklama bu iddiaların tamamını yalanladı.

Konami’nin Kuzey Amerika Halkla İlişkiler temsilcisi, Rely on Horror ekibine verdiği röportajda bu iddiaları duyduklarını fakat hiçbirinin doğru olmadığını açıkladı. Hayranların duymak istedikleri cevabın bu olmadığını bildiklerini belirten temsilci, seriye kapıyı kapatmadıklarını da ifade etti.

Mart ayının ilk günlerinde aynı siteden gelen iddialarda, Konami’nin içerisindeki kaynakların Silent Hill evrenine bir “soft reboot” atılacağı ifadeleri bulunuyordu. Temsilcinin açıklamalarına göre ise bahsi geçen iddialar firmanın planladığı şeyler ile uyum göstermiyor.

Bununla birlikte birkaç haftadır Sony’nin aralarında Castlevania, Metal Gear ve Silent Hill’in de bulunduğu pek çok oyunun haklarını Konami’den satın almak istediğine dair pek çok iddia da bulunuyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa Silent Hill serisinin tekrar Kojima’nın ellerine teslim edilmesi de mümkün.

Kısacası Silent Hill evreninde işler oldukça karışık. Bakalım özlediğimiz seriye tekrar ne zaman kavuşabileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum