Sony, E3 2020'de De Yok

Sony artık E3'e kapıları kapadı

E3 fuarının eski ihtişamından uzak olduğu hepimizin malumu. Geçen sene Sony E3'e katılmama kararı almış ve oyunlarını kendi etkinliğinde göstermişti, sonrasında E3'e katılan basın mensuplarının adres ve telefon listeleri sızdırılınca fuarın güvenilirliği de büyük darbe almış oldu. Fuara katılan ziyaretçi sayısı da 2018'e göre gerileme göstermişti.

E3 2020'de durumun ne olduğu merak edilirken Sony cephesinden resmi açıklama geldi ve firma E3 2020'ye de katılmayacaklarını açıkladı. "Dikkatli bir değerlendirme sonucunda SIE, E3 2020'ye katılmama kararı aldı. ESA'ya organizasyon olarak büyük saygı duyuyoruz, ama E3 2020 vizyonunun bu yılki odağımız için doğru seçim olmadığını düşünüyoruz. 2020'de dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce tüketici etkinliğine katılarak küresel etkinlik stratejimizi daha da geliştireceğiz" diyor Sony yaptığı açıklamada.

Her ne kadar Sony'nin geçen sene E3'ü es geçmesi bu yıl için de bir gösterge olsa da, yine de işin içine PS5 girdiği için Sony'nin yeni konsolunu böyle büyük bir fuarda tüm gücüyle sergilemek isteyebileceği düşünülüyordu.

Bu da demek oluyor ki Sony, PS5 için çok büyük bir ihtimalle kendi etkinliğini kullanacak ve böylece duyuruların diğer firmaların duyuruları arasında etkisinin azalmasının da önüne geçecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum