Sony Worldwide Studios'un Başına Hermen Hulst Getirildi

Guerilla Games'ten SWS'ye

PlayStation CEO'su ve başkanı Jim Ryan, Guerilla Games'in kurucularından, idari direktörü Hermen Hulst'un Worldwide Studios'un yeni başkanı olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Zaman geçmeden işe başlayan Hulst, Sony'nin 14 stüdyosundan da sorumlu olacak.

Mevcut SWS başkanı Shuhei Yoshida ise yeni bir girişime liderlik edecek ve gelecek vaat eden, daha küçük bağımsız stüdyoları takip ederek doğrudan Jim Ryan'a bağlı olarak çalışacak.

Sony, PS5 çıkışı öncesinde yeniden yapılanma çalışmalarını sürdürüyor ve Jim Ryan da Hulst'un görevlendirilmesini Sony'nin yeni nesle geçerken daha global düşündüğünü göstermek açısından önemli bir kanıt olduğunu söylüyor. "Hermen, PlayStation'ın en büyük ofislerinden birine liderlik edecek bir Avrupalı. Bence Avrupa'daki herkes bunun gerçekleşmesinden heyecan, mutluluk ve gurur duymalı" diyor Ryan.

Horizon Zero Dawn 2 Çalışmaları Teyit Edildi Gibi

Guerilla Games'te Hulst'tan boşalan koltuğa ise Angie Smets, Jan-Bart van Beek ve Michiel van der Leeuw geçecekler ve stüdyoyu birlikte yönetecekler.

Aslında bu değişiklik son zamanlarda PlayStation'ın bağımsız geliştiricilerden uzaklaştığına dair kaygıları da giderecek gibi görünüyor. Zaten Ryan da bağımsız oyunların kendileri için daima çok önemli olduğunu da üzerine basarak ifade etmiş. Yoshida'nın böyle bir göreve atanması da bunun bir işareti zaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum