Sony'nin 40 Dakikalık Sunumunda Sürpriz Oyunlar Görebiliriz

Gel Çarşamba, gel

Sony, 16 Eylül Çarşamba akşamı, Türkiye saatiyle 23:00'de PlayStation 5 Showcase sunumuyla karşımıza çıkacak. Zaten Microsoft artık fiyatları da dahil olmak üzere yeni nesil Xbox'ların üzerindeki tüm gizem perdesini kaldırınca Sony'den de kısa süre içerisinde bir hamle bekliyorduk ve bu hamlenin ne olacağını beklediğimizden de kısa sürede öğreneceğiz.

Çarşamba günkü sunum yaklaşık olarak 40 dakika sürecek, Twitch ve YouTube kanallarından yayınlanacak ve "Sony Worldwide Studios ve geliştirme ortaklarının en yeni oyunları" gösterilecek. SIE İletişim Patronu Sid Shuman, "Bu tatil döneminde piyasaya çıkacak olan PlayStation 5 öncesinde, PS5'e çıkışta ve sonrasında gelecek olan müthiş oyunlardan bazılarına bir bakış daha atacağız" diyor.

PlayStation şimdiye kadar PS5'in çıkış oyunları olarak Spider-Man: Miles Morales ve Astro's Playroom'u teyit etmişti. Tabii bir de Bugsnak ve Assassin's Creed Valhalla gibi üçüncü parti oyunlar var. Ancak PS5'in oyun kadrosunun bu kadar zayıf olmasını hiç kimse beklemiyor, o yüzden de bu sunumda özellikle oyuncuları cezbedecek bazı isimler göreceğimize kesin gözüyle bakılıyor.

PlayStation'ın ses tasarım müdürü Jeremie Voillot bu yeni sunumu heyecanla beklediğini ve çalışanların bile her şeyi görmediğini, hatta kendisinin bile sunumda gösterilecek oyunlara şaşıracağından emin olduğunu söyleyince oyuncular da bunu bir ipucu olarak aldılar haliyle. Bu da sunumda belki tahmin ettiğimiz, ama yine de şaşırtıcı olacak birkaç oyunla karşılaşacağımız anlamına geliyor.

İsmi en çok geçen oyun elbette ki yeni Silent Hill. Haziran ayındaki sunum için de adı geçen oyun, bir kez daha en çok beklenen isimlerden biri. Tabii bir de Cory Barlog'un son günlerdeki paylaşımlarından yola çıkarak yeni God of War için bir teaser göreceğimiz düşünülüyor.

En önemli söylentilerden biri de Square Enix'in Final Fantasy XVI'yı PS5'e özel olarak duyuracağı. Serinin marka müdürü Shinji Hashimoto'nun Sony'nin tweetini paylaşması da buna bir işaret olarak görülmüş.

Sony muhtemelen bu sefer çok sağlam bir sunumla karşımıza çıkacak ve Xbox'ın yarattığı rüzgarı kendi lehine çevirmeye çalışacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum