Epic Games Store'un Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu GTA V Oldu! [Güncel]

Büyük olay oldu

Güncelleme #2: Evet, hep birlikte geri sayım yaptık ve söylenti gerçek çıktı! Epic Games Store, bu hafta Grand Theft Auto V veriyor sevgili Oyungezerler, hem de haberimizde de söylediğimiz gibi Premium Edition (tabii ki sayfaya girmeye başarabilirseniz). Gelecek hafta da bizi bir başka Gizemli Oyun bekliyor, o da şu diğer haberimizle ilgili olabilir, bekleyip görelim :)

Güncelleme: Epic Games Store'un bugün Grand Theft Auto V'i vereceği kesinleşti diyebiliriz, çünkü muhtemelen Epic Games Store'un Twitter hesabını yöneten arkadaşlar reklamı erkenden yayına alıp sonradan kaldırdılar, ama ekran görüntüleri çoktan yayılmıştı bile. Bu Twitter Ads yoluyla hazırlanan bir tweet olduğu için (reklam tweetleri önceden hazırlanıp saati gelene kadar yayın dışı kalıyorlar) yaratılma zamanı ve yayına alınma zamanında bir karışıklık olmuş olabilir:

Şimdi geriye sadece duyuruyu beklemek kaldı, akşam saatlerini iple çekiyoruz :)

- o -

Epic Games Store çok uzun zamandır haftada bir, bazen iki, hatta yeri geldiğinde üç ücretsiz oyun vererek kütüphanelerimizi zenginleştirmemizi sağladı. Geçen haftaysa bu hafta verilecek oyunu açıklamayıp yerine "gizemli oyun" ibaresi koydular, haliyle biz de ne vereceklerini merak ediyorduk. Bunun büyük bir oyun olacağını düşünüyorduk ve galiba tahminimiz doğru çıkacak.

Game Pressure sitesinin iddiasına göre yarın Epic Games Store'da ücretsiz olarak verilecek olan oyun Grand Theft Auto V olacak!

Hem de oyunun Premium Edition versiyonu verilecek, oyunun kendisine ek olarak Grand Theft Auto Online ve ek içeriklere de sahip olacağız.

Grand Theft Auto V satışları azalmış olsa da durmayan bir oyun. Hatta geçen yılın Mayıs ayının bu yılın Şubat ayına kadar oyunun 10 milyon daha sattığı söylenmişti. Toplamda 120 milyonun üzerinde bir satışa ulaşan bu oyun eğer gerçekten de yarın EGS ile ücretsiz verilirse oyuncu sayısında da patlama yaşanacağı muhakkak.

Bu söylentinin doğru olup olmadığını yarın anlayacağız ama Game Pressure'ın haberi "söylenti" diye değil de "Epic Games Store'da GTA V bedava" diye vermesi bile kaynaklarına çok güvendiğini gösteriyor.

YORUMLAR
bLack_mamba
14 Mayıs 2020 18:10

Site çökmüş

 

bLack_mamba
14 Mayıs 2020 16:08

Bence  2 büyük oyun bir tanede bağımsız verecekler.

sefa.yumak0707
14 Mayıs 2020 12:56

oyunu almayan kaldı mı

sSnake
14 Mayıs 2020 09:32

@cluefa Rockstar durduk yere vermiyor oyunu, Epic para ödüyor onlara ve oyunu bir haftalığına EGS üzerinden ücretsiz olarak sunuyorlar. Ancak online sistem Rockstar Launcher'a bağlı olduğu için EGS'de kütüphanene ekledikten sonra Rockstar Launcher'da gerekecektir. Aynı Steam'de olduğu gibi.

cluefa
14 Mayıs 2020 06:13

Rockstar'ın böyle bir şeye niyeti varsa Rockstar Games Launcher üzerinden verir bence. RDR2'nin PC çıkışında da buradan alanlara ücretsiz oyun veriyordu.

gezginttt
cluefa
14 Mayıs 2020 12:11

kendş launcher i üzerinden verirse karlı olmaz. epic üzerinden verdiğinde para kazanır gene. anlaşmalarla ilglili bir şey bu. 


Muhamme94517658
13 Mayıs 2020 21:38

oyun kalıcımı arkadaslar

sSnake
Muhamme94517658
14 Mayıs 2020 09:27

Evet kalıcı ve artık durum söylentinin ötesinde resmiyete kavuştu diyebiliriz. Yanında Witcher 3 Goty'de olursa şaşırmayın derim öyle bir ihtimal de var gibi görünüyor.


Gilium
13 Mayıs 2020 17:25

O kadar da abartılmasına gerek yok.Oyunu merak eden çoktan alıp oynadı zaten.Buna sevinen o kadar da kişi olacağını sanmam

Decypher
Gilium
14 Mayıs 2020 11:49

Ben oynamadım valla :) Başarımlar da eklendiği zaman EGS üzerinden oynayacağım.

sSnake
Decypher
14 Mayıs 2020 12:27

Başarımlar da oldukça doyurucu bir tatmin bırakacak XP ve kupa sistemi sayesinde. Bir de üstüne sosyal medyada paylaşabilme özelliği.

Bu arada başarımlar özelliği back end tarafında aktif yani tahminimce daha önce oynadığınız oyunların başarımları arkaplanda takip ediliyor ve başarım özelliği tamamen devreye girince aldığınız başarımlar otomatikman yansıyacak. Aynı şey oyun süresi özelliğinde de yaşanmıştı.  


gezginttt
Gilium
13 Mayıs 2020 23:54

oyunu indirme girse de oynasak diyen bir ben varım :D çok güzel olur hani :D


sSnake
13 Mayıs 2020 16:50

Yok artık ya buna da burun kıvıran insanlar çıkıyor ya. Yüzden fazla oyun verilmiş bugüne kadar hepsi de son derece özenle seçilmiş oyunlar üstüne gta5 verilecekse daha ne bekliyorsunuz anlamadım. Belli ki şu Epic ağzında kuş tutsa nefretçilerden kurtulamayacak bir türlü.

Parayla verip aldığın çeşitli bundle sitelerinde bile son çıkan oyun olmazken beleşe dağıtılandan ne beklersiniz. RDR2 mi? Hey Allahım ya.

Ghost AssassiN
sSnake
13 Mayıs 2020 17:04

Sözün banaysa kendini hiç boşuna yorma, neredyse adım ''Epic Store savunucusuna'' çıkmış durumda (tabi malum kişilere göre).GTA 5'e de burun kıvırdığım falan yok, sadece artık sıkıldığım için ve oynamak istemediğim için başka bir oyun beklediğimi belirtmek istedim.

Maşallah her şeyden ekstra bir anlam çıkartmakta da üstünüze yok.Hater diyip hater'lık yaptığınızın farkında değilsiniz maalesef!

Ghost AssassiN
Ghost AssassiN
13 Mayıs 2020 17:56

Merak ediyorum, acaba senin gibi anlayan kaç kişi var bu sitede.Bir oyun veya herhangi bir şey ücretsiz diye eleştirilemez mi yani?! Ki benimki bir eleştiri bile değildi. :)

sSnake
Ghost AssassiN
13 Mayıs 2020 17:07

Ücretsiz bir oyun olarak değerlendirince bunun bencesi sencesi yok. Aksi halde başka bir anlam çıkmaz serzenişinizden.

Edit: Allahtan herkeste vardı da, pek sevinen yoktu da aradan saatler geçmesine rağmen Epic sunucuları hala da kendine gelemedi yoğunluktan.


Anravs
13 Mayıs 2020 16:49

@Ghost AssassiN

Diğer ülkelerde durum nasıl bilmiyorum ama bizde büyük olay olur, oyunun singleplayerından sıkılan azımsanmayacak kesimin onlinela tanışması demek olur bu, bilmem anlatabildim mi :)

Ghost AssassiN
Anravs
13 Mayıs 2020 17:06

Heee, o mesele. :)


Ghost AssassiN
13 Mayıs 2020 16:33

Tam tamına 5 senelik oyun! Bence herkesin çok beklediği bir oyun değil bu.Oynamak isteyen çoktan oynamıştır.Tamam eskimeyen ve online'ı da olan bir oyun ama bu kadar hype yapılacak bir oyun değil bence (5 senedir bitmedi gitti şu hype'nız :) ).Yine de büyük oyun kategorisine girmez desem, yalan olur.Neyse, umarım yeni oyun için bu bir ilk adım olur GTA serisi için.

ilke_kurtlutepe
Ghost AssassiN
14 Mayıs 2020 16:42

5 değil 6 senelik :D bu yıl 17 eylülde 7 olacak hatta.

Ghost AssassiN
ilke_kurtlutepe
15 Mayıs 2020 05:54

Pc'de 5.


Parolamı Unuttum