Spider-Man: Miles Morales Satışları Ana Oyunun Çok Gerisinde Kaldı

Şapkayı önlerine koyup düşünme vakti geldi mi?

Marvel’s Spider-Man; 2018 yılının en güzel ve en başarılı oyunlarından birisi olmuş, süper kahraman oyunlarına yeni bir soluk getirmişti. Oyun o kadar sevildi ki, devam oyunu için de sabırsızlıkla bekleyen bir oyuncu topluluğu oluştu. PlayStation 5’in çıkış oyunlarından birisi olarak Miles Morales duyurulunca da haliyle bir heyecan yarattı.

Ancak bu oyun beklenen devam oyunu değildi, bir yan oyun olarak tasarlanmıştı. Yeni nesille birlikte Miles Morales de geldi. Oyun oynayanlar tarafından beğenildi ama sonuçta orijinal oyuna göre daha kısa, aslında orijinal oyunun ek paketi gibi bir oyun vardı ortada. Buna karşın tam oyun fiyatından satılması, bu da yetmezmiş gibi bir de PS5 için gelen Spider-Man Remastered’ı satın almak için Miles Morales’in Ultimate versiyonunu almayı gerektirmesi hanesine eksi olarak yazıldı. Anlayacağınız oyunculara sunulan alternatif hiç de avantajlı bir alternatif olmadı. Bunlar da doğal olarak can sıktı, tepki çekti.

Anlaşıldığı kadarıyla tepkiler sadece sözde kalmamış, satış verilerine de yansımış. Super Data tarafından paylaşılan bilgilere göre Miles Morales, PS4 ve PS5’te toplamda 663 bin kopya satmış. 2018’de çıkan Marvel’s Spider-Man’in ilk ay satışlarının 2,2 milyon düzeyinde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, %70’lik bir kayıptan bahsetmek mümkün. Miles Morales, Kasım ayının en çok satan oyunları listesinde ilk 10’a girmeyi de başaramamış. Marvel’s Avengers’tan sonra ikinci bir Marvel oyunu daha satışlarda beklentinin çok gerisinde kalmış oldu böylece.

Yapımcılar bu tablodan ne gibi dersler çıkaracaklar (ya da ders çıkaracaklar mı?), önümüzdeki dönemde göreceğiz.

YORUMLAR
İses
31 Aralık 2020 12:55

Sırf ırkçılığa karşıyız diye birleyin bokunu çıkatmamak gerek.

Bu böcük her önüne geleni ısırmış anlaşılan herkes bözük adam oluyor.

İses
31 Aralık 2020 12:53

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

cavegamer3530
29 Aralık 2020 16:24

Zenci spıderman mı olur allah aşkına, birde bu oyna tam fiyat istemeleri cabası hiç ilgimi çekmiyor

Perseus
28 Aralık 2020 23:59

sony'nin acınası derece açgözlü politikaları ellerinde patlamaya başladı sanırım. umarım bu şekilde devam eder.

Leprikas
28 Aralık 2020 18:42

Spiderverse yaratacağım diye elinin tersiyle ittikleri Peter Parker'a hak ettiği değeri versin Marvel önce. Yıllarca ilmek ilmek işleyerek  bugünlere getirdikleri Peter Parker'ı Miles Morales için neredeyse silip atacaklardı. O yüzden çok da üzücü bir haber değil Miles için !!!

nocrane
28 Aralık 2020 16:47

Sahsen hemen her cikan PS Exclusive oyunlarini alan biri olarak bu oyuna sans bile vermedim. Ilk olarak Miles karakterini pek sevmemistim zaten. Ikinci olarak da orijinal oyunun aynisini kopyalayip 500 tane gereksiz gorev koyarak tam fiyattan oyun satiyorlar. Yemezler...

midtownmadness
28 Aralık 2020 16:28

Expansion olarak çıkabilecek bir oyunu tam oyun fiyatına, hatta daha yükseğine satmaya çalışırlarsa olacağı buydu. İlk oyunun arkasından çıkan 3 DLC'ye ek olarak 4.DLC olabilirdi bu oyun. Oyuncuları sömürdüler resmen, ki buna ben de dahilim.

gezginttt
28 Aralık 2020 16:21

başkan bu oyuna para vermek bile hata, insanları sömürmek için tasarlanmış. Ona rağmen bu satışın emin olun yüzde 90 ı kardır .. ara sahneler yeni ses kayıtları dışında izlediğim videolardan pek bir fark sezemedim .. ama moralesi oynamadan bu yorumu yapıyorum :D

Parolamı Unuttum