Star Citizen Uzaylı Gemilerini Tanıttı, 1 Milyon Dolar Daha Topladı

Millet o paraya oyun yapıyor, oyun :)

Cloud Imperium Games, Star Citizen içerisindeki Intergalactic Aerospace Expo 2949’un beşinci gün açılışını yaptı, odak noktasında uzaylı teknolojileri var. Tanıtım filmi ne ölçüde etkili olmuştur bilemiyorum, ama 1 milyon $ daha bağış almayı başardılar.

Yeni fuar alanında Aopoa, Esperia ve Banu’dan uzay gemileri ve araçlar sergileniyor. Fuarın diğer günlerinde olduğu gibi yine bir tanıtım videosu paylaşılmış durumda. Jeremy Clarkson tarafından canlandırılan Jax McCleary tarafından bir sunum yapılıyor ve öne çıkan üreticilerden/ürünlerden bahsediliyor:

Fuarın öne çıkan yönlerinden birisi ücretsiz uçuş etkinliği. Bu sayede herhangi bir bağışta bulunmayan oyuncular da oyunu tecrübe etme şansı buluyorlar.

Oyuna yapılan bağışlar 246 milyon $ düzeyine ulaşmış -ki bu, 1 günlük sürede 1 milyon $ daha eklendiği anlamına geliyor. Kayıtlı kullanıcı sayısı da 2,5 milyon düzeyine ulaşmak üzere. Tabii bunların tamamı ödeme yapan kişiler değil, ücretsiz uçuş etkinliklerine katılımlar da yükseltiyor bu sayıyı.

Star Citizen meselesi oyun dünyasının en büyük kumarı gibi geliyor bana. Bu kadar yüksek bir bağış miktarına (en azından yakın gelecekte) başka bir oyunun erişme imkanı yok gibi görünüyor. Dolayısıyla, oyunun başarılı bir şekilde tamamlanıp oyun severlere sunulup sunulmayacağı büyük bir merak konusu. Zira burada ortaya çıkacak olumsuz bir gelişme ilerideki bütün bağış kampanyaları üzerinde olumsuz bir etki gösterebilir. Başarılı olması halinde ise, oyun dünyasında yepyeni bir sürecin başlangıcına ön ayak olabilir. Oyunun geleceği ne yöne evrilirse evrilsin, oyun dünyasını derinden etkileyeceğine şüphe yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum