Steam Kış İndirimleri 2020 - Oyun Önerileri

İndirim dönemi listesiz olmaz :)

Yılın son günlerine geldiğimizde göz atabileceğimiz pek çok indirim kampanyası bulunuyor. Elbette bunlardan birisi de Steam Kış İndirimleri. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılın indirim döneminde de bir liste hazırlayalım, dikkatimizi çekenleri sizlerle paylaşalım istedik.

Listeyi hazırlarken birkaç noktaya dikkat etmeye çalıştım. Türünün başarılı örneklerinden oyunlara, yakın tarihli olup indirime girmiş olanlara veya bugüne kadarki en büyük indirim oranını / en düşük satış fiyatını gören oyunlara yer vermeye çalıştım. Bu arada Epic Games Store indirimlerinde 60 TL indirim kuponunu kullanabileceğiniz oyunları, aynı şekilde Ubisoft Store’da ek %20 indirim kullanabileceğiniz oyunları ve Game Pass’te yer alan oyunları bu listeye eklememeye özen gösterdim; sonuçta daha ucuza alabilme imkânınız varken ne diye daha fazla veresiniz, öyle değil mi? Bir de daha önceki indirimlerde sık sık önerdiğimiz oyunlara yer vermemeye çalıştım, ama aradan kaçanlar da oldu ve itiraf ediyorum, bazı oyunlara kıyak geçiyorum :) Son olarak, listede farklı oyun türlerinden örnekler sunmaya çalıştım.

Her zaman olduğu gibi sizler de yorumlarınızla bu listenin zenginleşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Açıklamalar faslını da aradan çıkardığımıza göre buyurun yılın son Steam indirimlerinde dikkat çeken oyunlar listemize:

F1 2020

Bu sefer de listeye bir yarış oyunu ile başlayayım istedim. Hem bu yıl içerisinde çıkan hem normal fiyatıyla da görece hesaplı bir alternatif sunan ve çıkışının üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın %50 gibi ciddi bir indirim gören, bütün bunların üzerine gayet de başarılı bir yarış oyunu olan F1 2020’den daha iyi bir alternatif de gelmedi aklıma açıkçası. Siz de yarış oyunlarını seviyor, F1’i izlemekten zevk alıyor, Schumacher efsanesini de dönem dönem anıyorsanız, oyun kütüphanenizde F1 2020 için de bir yer açabilirsiniz.

Heavy Rain

Quantic Dream’in en yeni oyunu olmayabilir ama en popülerlerinden birisi olduğu açık. Beyond: Two Souls’un çok eleştirilen bir oyun olmasının en büyük nedenlerinden birisi de Heavy Rain’in yaşattığı tecrübeydi herhalde. Olayların akışını gerçekten değiştirdiğinizi düşündürebilmesi, dramatik hikayesi içerisinde sizi merkezde bir yere konumlandırması ve o duyguları size yaşatabilmesi oyunun başarısının anahtar noktalarıydı. Bu başarı, sonrasında gelen oyunlar için de bir referans noktası olmasını sağladı. “Origami Katili”nin peşinde geçireceğiniz gerilim yüklü bu maceraya atılmak için gayet güzel bir fırsat.

Little Nightmares

Little Nightmares’in türünün en iyi örneklerinden birisi olduğuna şüphe yok, zaten ikinci oyunu da sabırsızlıkla beklememizin en temel sebebi bu olsa gerek. 2.5D bir platform oyununda gerilimi, heyecanı, hüznü bu kadar güzel yansıtmalarından mı dem vurayım, detaylarına tam anlamıyla vakıf olmayı halen başaramadığımız hikayesinden mi, bilemedim. İkinci oyun için önümüzde 2 ay kadar bir süre kalmışken, ilk oyunu halen oynamamış olanlar için güzel bir fırsat sunuyor bu indirimler, bence değerlendirmekte fayda var.

> Little Nightmares - İnceleme

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

JRYO’lar ilginizi çekiyorsa bu türün gayet güzel örneklerinden birisi olan Ni no Kuni II: Revenant Kingdom’a bir şans vermenizde fayda var. Anime tadında görselleriyle dikkat çeken oyunda, bir darbe sonucunda ülkesi elinden alınan genç kralımız Evan’ın yeni krallığını kurmak için çıktığı yolculuğa ortak oluyoruz. Gerek eleştirmenlerden gerek oyun severlerden oldukça iyi geri dönüşler alan oyun, PC’de oynanabilecek en iyi JRYO’lar arasında sayılıyor. Hal böyle olunca size de bu indirim döneminde Ni No Kuni II’yi kütüphanenize eklemek kalıyor :)

Crusader Kings III

İndirim oranı o kadar yüksek olmayabilir. Ama sadece bu yılın değil son zamanların en iyi strateji oyunlarından birisiyle karşı karşıya olduğumuzu düşününce, bu haliyle de rahatlıkla önerilebileceğini düşünüyorum. O kadar çok detayı var ki, hangi birisinden başlasam bilemedim. Kimi zaman öfkelenip ordularınızı düşman üzerine süreceğiniz, kimi zaman entrikalarla uğraşmak durumunda kalacağınız, kimi zaman suikastlardan kurtulup kimi zaman ihanetlerle yıkılacağınız bir hanedan yönetimi sizleri bekliyor. İncelemesinde de dediğim gibi; “Vikingler'i mi yeniden çekersiniz, Muhteşem Yüzyıl'ı mı yoksa Game of Thrones'u mu bilemem; ama o ilk başlardaki öğrenme ve aşinalık kazanma faslını aşıp da oyunun tadını almaya başladığınızda başından kalkamayacağınız aşikar :)”

> Crusader Kings III - İnceleme

NieR: Automata – Game of the YoRHa Edition

Nier belki radarınıza girmemiş olabilir, ama NieR: Automata pek çoklarının dikkatini çekmeyi başaran bir yapım oldu. En başta oyunun kendine has bir yapısı olduğunu belirtmek gerek. Oyun içerisinde farklı türlere geçebildiğini gördük mesela, aksiyon RYO’muz bir anda platform oyunu haline de gelebiliyordu. Ana karakteriyle de dikkat çeken bir yapımdı tabii :) Ama bu oyunu benim için güzel bir tecrübe kılan en çok da oyunun hikayesi oldu (hatta barındırdığı hikayeler demek daha doğru olabilir). Pek çok felsefi tartışmayı gözünüze sokmadan bünyesinde barındırmayı başarıyor, bir yandan da aksiyona doyuruyor. Bu fırsatı ilk oyunun yeniden yapımı gelmeden önce oynayıp Nier dünyasına ısınmak için de değerlendirebilirsiniz.

The Yakuza Bundle

Yakuza 0, Yakuza Kiwami ve Yakuza Kiwami 2’den oluşan bir paket var elimizde, hem de böyle bir fiyata! Bence durduğunuz kabahat :) Bu paketle gayet güzel bir serinin kronolojik olarak ilk 3 oyununu oynamak ve Kazuma Kiryu’nun hikayesine iyi bir giriş yapmak fırsatı bulacaksınız. Her bir oyunun onlarca saat sürdüğünü ve içerik dolup taştığını da göz önünde bulundurunca, gerçekten çok güzel bir fırsat olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Benim bütçem için 90 TL fazla gelir diyorsanız, sadece 15 TL verip hikayenin en başına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. (Aşağıdaki bağlantı ilk oyuna gidiyor, oradan The Yakuza Bundle sayfasına ulaşabilirsiniz)

GRIS

Sıra geldi geleneksel Gris övme etkinliklerine :) Biliyorum aranızda bunu belki yüzüncü kez okuyanlarınız var, ama ne yapayım, bu oyun, oynamaktan dolayı çok mutlu olduğum ve daha yıllar boyunca da unutamayacağım bir deneyimdi benim için. Açıp sadece o tablo gibi görsellerini izlemek bile huzur veriyor, bir de o gayet güzel parçalarını eklediniz mi yanına, daha ne istenir ki?

> GRIS - İnceleme

Disco Elysium

2019’un en güzel sürprizlerinden birisi olmuştu Disco Elysium. Ana karakteriniz kadar yancınız da hafızalarda yer edebilecek karakterlerdendi, şehirde karşılaştığınız pek çok karakter de dikkatinizi çekiyordu tabii. Ama oyunun belki de en önemli detayı karakterinizin iç sesleriydi; hafıza kaybı yaşayan ayyaş dedektifimizin duygu ve düşünceleri dile gelip olaylara müdahale ediyor, soruşturmanın seyrini değiştirebiliyordu. Bu oyunda ekibinizin üyeleri, yine karakterinizin içindeydi yani. Hikayesi, kurgusu, karakterin duygu durum bozukluklarının olayların seyrine etkisi gibi detaylarıyla son yılların en dikkat çekici RYO’larından birisi olmayı başardı. Uzun metinler okumaya alerjiniz yoksa, hiç tereddütsüz dalabileceğiniz bir RYO sizleri bekliyor.

> Disco Elysium - İnceleme

Hades

Ve geldik listenin son oyununa. Yılın en muhteşem oyunlarından birisini zaten görece ucuz bir fiyata alabiliyorduk, şimdi bir de indirim var, daha ne isteriz ki. Üzerine fazla konuşmaya gerek yok, dediğim gibi onlarca saat oynayabileceğiniz muhteşem bir oyun. “Ölüp ölüp dirilmek” formülünü o kadar güzel yorumlamışlar ve oyuna o kadar iyi yedirmişler ki, oyunda karakterinizin ölüp yeniden başlamasını bir kayıp olarak değil aksine bir ilerleme olarak değerlendiriyorsunuz. Sürüsüne bereket silah olmayabilir belki, ama her birisi birbirinden farklı ve keyifli bir oynanış sunuyor. Bunun üzerine bir de Olimpos’un sakinlerinden size bahşedilen yeteneklerle oluşturulabilecek kombinasyonları ekleyin, alın size tekrar tekrar oynamak isteyeceğiniz, muazzam bir aksiyon oyunu. Ne kadar anlatsam boş, siz en iyisi bizzat kendiniz tecrübe edin.

YORUMLAR
sSnake
28 Aralık 2020 00:38

Ni no Kuni 2 yerine kesinlikle ilk oyunu tavsiye ederim. Gerek hilayesi gerek daha çok sevilebilir karakter tasarımlarıyla gerekse de bizzat Studio Ghibli'den çıkan ara sahne animasyonları oyunu kat be kat daha çekici kılıyor. Evan muhtemelen bir oyunda itici bulduğum yegane karakterdir ve oyun boyunca bu karakteri çekmek işkence gibiydi. Kesinlikle ilk Ni no Kuni derim.

Parolamı Unuttum