Steam Yaz İndirimlerinde Almalık 5 Roguelike Oyun

Bir roguelike vardır, beni benden alan

Her girişinizde farklı bir haritayla karşılaştığınız, zorluklarıyla değil saç baş, kafa göz parçalayabileceğiniz, ama kendini bir sevdirdi mi de onlarca, belki de yüzlerce saatinizi feda edebileceğiniz bu özgün mü özgün oyun türünde oldukça güzel eserler mevcut. İçlerinden elbet es geçtiğimiz harika yapımlar vardır ama bu yer alanlara da kefil olduk. Buyursunlar efendim:

Dead Cells

dead-cells
Geçtiğimiz yılın, hatta son yılların en iyi roguelike yapımlarından Dead Cells tabii ki listemizde yer alacaktı. Aksiyonun tavan yaptığı oyunda karşınıza çıkacak olan her düşmana saldırmadan önce iyi düşünmeniz gerekecek, çünkü o sizi yere indirirse bir daha kalkamazsınız.

Yeni gelen güncellemeyle de birlikte iyice oyun içi çeşitliliğini arttıran Dead Cells %33 gibi görece mütevazı bir indirim almış. Ama oynayabileceğiniz onlarca saati düşündüğümüzde kesinlikle bu fiyatı hak edecek bir yapım önümüzde duruyor.


Slay The Spire


Geçtiğimiz Ocak ayında Erken Erişim’den çıkan Slay The Spire, türün diğer müdavimlerine göre oldukça farklı bir oynanışa sahip. Kartlar üzerinden en iyi desteyi oluşturarak canavarları öldürüp güçlü relic’leri toplayarak ilerlediğimiz oyun Steam’den %96 olumlu yorum almış durumda, bu da onu öneri listesine koymayı başarıyor.

Slay The Spire aynı zamanda bir kart oyunu ama asıl türü roguelike ve bu oyunda da bolca öleceksiniz. Elinizdeki desteyi oldukça geleceğe uygun seçip, oyun esnasında kartları zekice kullanmanız gerekecek yani.


Darkest Dungeon


Son yılların bir başka parlayan roguelike yıldızlarından olan Darkest Dungeon, sıra tabanlı, oldukça karanlık bir temaya sahip bir roguelike. Zindanlarda seyir ettiğimiz oyunda bir ekibimiz var ve o “run“ boyunca bu ekibi hem sayıca fazla, hem de performansça güçlü tutmaya çalışıyoruz. Yoksa çok geçmeden o zindanlarda kaybolur gideriz.

Kickstarter’dan 313 bin dolar toplayarak buralara gelmeyi başaran Darkest Dungeon, %70 indirim alarak 11,70’e inmiş durumda. Hem gotik, hem de roguelike oyunları seviyorsanız koşa koşa almanız gerekiyor Darkest Dungeon’ı.


FTL: Faster Than Light


Eskimeyen roguelike efsanelerinden FTL’de amaç uzay gemisiyle hedeflenen yere sağ salim ulaşmak. Belli başlı sıçrama noktalarından nereye gideceğimiz belirleyerek istenilen yere ulaşmaya çalışıyoruz, ama bu tabii ki de o kadar da kolay değil. Kontrol etmeniz gereken bir yakıt var, uzay geminizin içindeki azıcık ekibinizi yönetme zorluğu var, parasal dertler var.

Ancak tüm bunları yaparken çok eğleneceksiniz, oyunun ne kadar da kendine özgü bir dinamiğe sahip olduğunu anlayacaksınız. Üstelik sadece 4,50 ₺’ya. Bu fiyata sınırsız oynanış vaat eden, herkesler tarafından da övülen oyunu kesinlikle denemelisiniz.


Crypt of the NecroDancer


Bir başka roguelike şaheseri Crypt of the NecroDancer, oynanış yapısını tamamen ritim üzerine kurmuş durumda. Ritim derken, oyunda çalan müziğe uygun bir şekilde hareket edip, ona göre düşmanlara saldırmalısınız. Bu dinamik kendisini çok özgün bir oyun yapmayı başarıyor.

Tabii tüm olay ritim üzerinden ilerlediği için oyunun müziklerinin de öne çıkması gerekir değil mi? Crypt of the NecroDancer da bunu layıkıyla yerine getiriyor. Local co-op olarak da oynayabileceğiniz yapım tam %80 indirim almış durumda, almanız için bir başka sebep daha.

YORUMLAR
avrupatseali
6 Temmuz 2019 11:53

zor serilerden dark souls epey indirimde,eğer 2-3 kişi iseniz zevkle oynanabilir.(tekte sarar)

Parolamı Unuttum