Steam Yaz İndirimlerinde Almalık 5 Spor Oyunu

Yaz sıcaklarında spor yapmaya üşenenler için

Bitişine sadece birkaç gün kalan Steam yaz indirimlerinde, kendinize uygun bir oyun arayanlardansanız doğru yerdesiniz. İndirimleri oyun türlerine bölerek sıraladığımız serinin bugünkü bölümünde spor kategorisi var.

Ülkemizde PlayStation kafelerin varlığını sürdürmesine yardımcı olan spor kategorisinin dikkatimizi çeken oyunlarını sizler için sıraladık.

Steam yaz indirimleri süresince önerdiğimiz tüm oyunlara topluca şuradan erişebilirsiniz.


NBA 2K19

Aslında çıkış yaptığı ilk günden beri yoğun eleştiri alan bir oyun NBA 2K19. Kimilerine göre 2K serisinin en kötü oyunlarından biri olan oyun, yüzde 84’lük indirim oranı ile kesinlikle denenmeyi hak ediyor bana göre.

Eleştirilerin çoğunluğunun oyunun çevrimiçi modundan kaynaklandığını belirtmek gerek. Bildiğiniz üzere 2K serisinin sevilen modlarından biri “My Career” modu. Bu seçeneğin içerisinde kendi oyuncunuzu geliştirerek çevrimiçi maçlar yapabiliyorsunuz. Bunun için kariyer modunda sık sık maç yaparak para toplamanız gerekiyor. Tabi, bu paraları cüzi (!) bir miktar ödeyerek satın almanız da mümkün. Bu sebeple oyunun çevrimiçi kanadının biraz tat kaçırıcı olduğunu itiraf etmeliyim.

Öte yandan, 31.84 TL böyle bir oyun için bir hayli uygun. Oyunun tek kişilik modlarının acayip keyifli olduğu da ortada. Grafikleri ve tasarımları ile klasik 2K deneyimini bir seviye yukarıya çıkaran oyunu kaçırmamanızı öneriyorum.


Rocket League

Çevrimiçi modu keyifli bir oyun arıyorsanız, Rocket League’e merhaba deyin. “Otomobil futbolu” olarak adlandırılabilecek bu oyunu çoğunuz biliyor olabilirsiniz. Fakat daha önce hiç deneyimlemeyenler için Rocket League, Steam yaz indirimlerinde kaçırılmayacak oyunlardan biri.

Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz oyunlardan biri olan Rocket League, çılgın otomobilleri sayesinde de eğlencenin dozunu artırıyor. Bol bol araç seçeneği, kişiselleştirilebilir detaylar ve çok daha fazlası, oyunu sürekli olarak oynanabilir kılıyor. Eğer birlikte oyun oynayacağınız bir arkadaş grubunuz var ise bu oyunu kesinlikle deneyimlemenizi tavsiye ediyorum.

Fakat dikkat edin zira topa vurma stresi ile sürekli olarak kavga da edebilirsiniz. Eğer bir gamepad’iniz varsa, oyuna çok daha çabuk alışmanız mümkün.


F1 2018

Oldukça sıkıcı geçen 2019 F1 sezonunu hızlandırmak için gereken tek şey, F1 2018 ve bir direksiyon seti. İstediğiniz takıma dahil olarak başarıdan başarıya koşabileceğiniz F1 2018, Steam yaz indirimlerinden nasibini alan oyunlardan biri.

Grafikleri ile her sene beni daha çok etkileyen F1 serisi, son dönemlerde neredeyse “evrim” niteliğinde yenilikler ile geliyor. 2016 yılından beri aralıksız olarak satın aldığım oyun serisi; sadece boş zamanlarınızı öldürmek için değil, zaman zaman size şampiyona stresi yaşatmak için bir hayli çabalıyor. İkonik pistlerin tamamına çıkabildiğiniz oyunda, efsanevi F1 pilotlarını ve araçlarını kullanma şansına da erişiyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde çıkış yapan F1 2019’un da etkisi ile fiyatı çılgınlık derecesinde düşüş yaşayan F1 2018, yaz indirimlerinin kaçırılmaması gereken spor oyunları arasında.


Steep

Açık konuşmak gerekirse oynadığım en ilginç spor oyunlarından biri Steep. Günde sadece birkaç saat kendinizi içerisine atıp her şeyi unutmanızı sağlıyor. Temelinde bir kış sporu oyunu olan Steep, gerçekçi grafikleri ile oldukça eğlenceli bir oyun.

Ekstrem kış sporlarının tamamını yapabildiğiniz –DLC’leri ile birlikte-  Steep, sizi Alplere götürerek iliklerinize kadar donduruyor. Yarı arcade, yarı simülasyon yapısı ile dikkat çeken oyunun FPS kamerasına geçiş yaptığınızda nefesinizi tutmanız gerekiyor adeta. GoPro görüntüleri ile derlenmiş bu kamera açısı, sizi Alp dağlarında snowboard yapan biri haline getiriyor.

Steep, günün stresini ve yazın sıcağını size unutturabilecek oyunlardan biri. Eğer Uplay’in oyunu bedavaya dağıttığı kampanyayı kaçırdıysanız, şans kapınızı tekrar çalıyor.


Superflight

Superflight, 3 kişilik bir öğrenci grubu tarafından geliştirilen çok özel bir oyun benim için. Günün yorgunluğunu ve stresini uçarak atabileceğiniz bu oyun, sadece 3 liralık fiyatı ile kaçırmamanız gereken oyunlar arasında.

Aslında Superflight’ın mantığı oldukça basit. Bir “wingsuit” kullanan karakterinizi, tamamen rastgele şekilde oluşan haritanın içerisinde yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Fakat bu çabanızı bir yandan da puan toplamaya harcamanız gerekiyor. Tehlikeli hareketler, dağ arasındaki boşluklardan geçmek ya da engellere yakın uçmak gibi aksiyonlar puan toplamanıza yardımcı oluyor. Tabi bu kısmı es geçip, kendinizi rüzgarın kollarına bırakarak rahatlamak da mümkün.

İndirimdeki en rahatlatıcı oyunlardan biri Superflight. Aldığınız oyunların ardından hesabınızda kalan bakiyeyi Superflight’a gönül rahatlığı ile harcayabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum