Steam Yaz İndirimlerinde Almalık 5 Yarış Oyunu

Vrın vrın

Her ne kadar piyasası oldukça daralsa da, gözümüze sokulan oyunların sayısı oldukça azalsa da halen eli yüzü düzgün yarış oyunları mevcut piyasada. Malum indirim döneminde de olur da belki gözünüzden kaçmıştır diye birkaç tane yarış oyunu listeledik. Eğer sizin de keşfettiğiniz ama çok da ön sıralarda yer alamayan gizli cevherler varsa belirtirseniz çok mutlu oluruz, çünkü bu bünyeler kaliteli yarış oyunu sıkıntısı yaşıyor.


Codemasters Oyunları

codemasters

Düzenli olarak bize yarış oyunları sunan tek firma Codemasters’ın yapımlarını tek bir başlık altında toplamayı tercih ettim ki daha fazla oyunu gösterebilelim. Codemasters’ın oyunları bildiğiniz gibi çıkışından itibaren oldukça uygun fiyatlara sahip oluyor. İndirim döneminde ise çok çok uygun fiyatlara güzel oyunları alabiliyoruz. Bu sene de bu gelenek değişmedi.

Ralli isteyenlere Dirt Rally 2.0, %50 indirim alarak 46 ₺’ta düşmüş durumda. “Ralli olsun, ama daha az realistik olanından” diyenler için ise Dirt 4, tam %80 indirim alarak 17,80’e inmiş durumda. Ben normal yarış tercih ediyorum’culardansanız GRID Autosport 11,80’lik fiyatı ile sizleri bekliyor. ”En arcade olanı hangisi bunun?” sorusunu cevabı ise GRID 2. O da %80 indirim alarak 9,80’e düşmüş durumda. Codemasters tarafında katalog geniş ve her kesime uygun anlayacağınız.


Assetto Corsa

assetto-corsa

En realistik yarış oyunları arasında uzun süredir yer alan Assetto Corsa, yeni oyunu Competizione’nin Erken Erişim’den çıkması sonucu çok tercih edilmez gibi gözükse de halen satın alabileceğiniz bir oyun. Gerek fiyatı, gerekse oyunun fazla içeriğe sahip olması sebebiyle simülasyon iştahınızı rahat bir şekilde kapatacaktır Assetto Corsa. Üstelik gayet iyi de bir Topluluk’a sahip.

Ancak uyarmakta fayda var: Her simülasyon oyunu gibi Assetto Corsa da en iyi deneyimin direksiyon setiyle çıkacağını söylüyor. Kişiye göre değişse de ben gamepad ile de oldukça iyi bir deneyim yaşayacağınızı düşünüyorum.


MudRunner

mudrunner

Özellikle mobil dünyada oldukça popüler olan off-road oyunların PC tarafındaki en büyük öncülerinden MudRunner da indirimden nasibini alanlardan. Çamurlu arazilerde, batmadan hedeflenen yere ulaşmaya çalıştığımız MudRunner’ı co-op olarak da oynayabiliyoruz.

MudRunner, yarış oyunundan ziyade simülasyon olarak gözükse de özellikle ülkemizde Euro Truck Simulator sevdalılarının sayısının hiç de azımsanamayacak seviyede olduğunu düşündüğümden bu listede yer aldı. En azından türe ilgi duyanların göz atması gerekiyor.


Redout

Listemizin en arcade oyunlarından Redout, fütüristik bir tema içerisinde günümüz araçlardan çok daha hızlı araçlarla yarıştığımız oldukça eğlenceli yarış oyunlarından. Araçlar çok hızlı olduğu için kontrol etmesi de biraz zorlaşsa da pistler buna göre dizayn edilmiş durumda. Yani size bol bol aksiyon sunmayı vaat ediyor Redout.

Oyunun farklı temasına uygun oldukça da hoş müzikleri de bulunuyor. Aksiyon içerisinde aranan bir özelliktir müzikler, Redout da bunun karşılığını hakkıyla vermeyi başarıyor.
Local co-op olarak da oynayabileceğiniz oyun arkadaşlarınızla vakit geçirmek için çok ideal. Fiyatını da düşündüğümüzde güzel bir seçenek Redout.


GRIP: Combat Racing

Bir başka fütüristik yarış oyunu GRIP ise (Codemasters’ın GRID serisiyle karıştırılmamalı) aynı Redout gibi hızlı araçlara ve pistlere sahip. Üstüne üstük araçlarda farklı silahlar bulunuyor. Aynı Blur ve Mario Kart oyunlarındaki gibi dümdüz yarışmadığımız oyunun pistlerinde de üzerinden geçtiğinizde alabileceğiniz çeşitli özellikler bulunuyor.

GRIP de Redout gibi local co-op’u destekliyor. Ancak yakın zamanda çıktığı için fazla bir indirim alamamış durumda. Seçim sizin.

YORUMLAR
allalla
1 Temmuz 2019 17:38

Redout = Wipeout, GRIP = Rollcage StageEski günleri yad etmek isteyenlere ilaç maiyetinde yani bu iki oyun.

Parolamı Unuttum