Super Mario Bros Bugüne Kadar Satılan En Pahalı Oyun Oldu

Açık artırmada rekor fiyata ulaştı

Dönem dönem oyun fiyatlarından dert yandığımız oluyor -ki bu gayet haklı bir serzeniş. Şimdilerde bir de yeni nesil konsollarla birlikte oyun fiyatlarında yaklaşık %15’lik bir artış gözlenebileceği, 60$/60€ bandından 70$/70€ seviyesine çıkabileceği tartışılmaya başlandı. Buna karşın, bir açık artırmada 1985 tarihli bir Super Mario Bros. için verilen ücreti duyunca, insan gerçekten hayret ediyor :)

35 yıldır hiç oynanmadan, hatta paketi bile açılmadan saklanan oyun, bir açık artırmada satışa sunulmuş ve 114.000 $ gibi muazzam bir ücrete satılmış. Rekor daha önce, 75.000$’a satılan 1987 tarihli bir Mega Man oyununa aitmiş ve Super Mario Bros., bu rekoru yaklaşık olarak %50 daha yüksek bir fiyata satılarak geride bırakmayı başarmış.

Böyle yüksek fiyatlarla satılan koleksiyon ürünlerine aslında aşinayız. Daha önce de “Nintendo PlayStation” için bir açık artırmada 360.000$ verildiğini öğrenmiştik. Şimdi oyunlar kısmında da artık 6 haneli fiyatlar görülmeye başlanmış. Bakalım sıradaki uçuk fiyat hangi oyun için ödenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum