Surviving Mars’a Resmi Türkçe Desteği Geldi

Sahalarda görmek istediğimiz hareketler :)

Ülkemiz oyuncuları için önemli olduğunu düşündüğüm konulardan birisi de Türkçe dil desteği konusu. Her geçen yıl gittikçe daha fazla oyun Türkçe dil desteği ile geliyor, bu da bizleri mutlu ediyor haliyle. Çıkışında Türkçe desteği bulunmayan oyunlarda da desteklenen diller arasına sonradan Türkçe’nin ilave edildiğini görebiliyoruz. Bugünkü haberimiz de böyle bir güncelleme hakkında.

Paradox Interactive’in dağıtımcılığını üstlendiği strateji oyunu Surviving Mars, resmi olarak Türkçe dil desteğine kavuştu. Artık Mars’ta koloninizi inşa ederken, ekranda daha tanıdık kelimeler görebileceksiniz :) Oyunu Türkçe oynamak için seçenekler menüsünde dil kısmında Türkçe’yi seçmeniz yeterli.

Oyunun Türkçe çevirisi, Loc 'N Roll ekibi tarafından yapılmış durumda. Bu vesileyle kendilerine teşekkürlerimizi iletmiş olalım. Umuyorum ileride daha pek çok oyunda kendilerinin çevirilerini görürüz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
12 Eylül 2021 15:02

Oyunların Türkçe yerelleştirmesi ile ilgili kapsamlı bir yazı dergide yayınlansa ne güzel olur. Kafalarda bir sürü soru işareti var: Neden bazıları Türkçeye çevrilirken bazıları çevrilmiyor? Oyunları kimler çeviriyor? Her oyun Türkçe'ye çevrilebilir mi? Çeviri tarihinden başarılı ve başarısız (mümkünse komik) örnekler... Liste uzar gider.

Parolamı Unuttum