Take-Two, Red Dead Redemption PC Remaster Projesine Kilit Vurdu

Hayatta güzel şeyler olmasın mı?

Bundan yaklaşık 2 hafta önce size bir modcunun Red Dead Redemption Remaster üzerinde çalıştıkları haberini vermiştik. Aslında projenin mantığı oldukça basitti, Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project ismindeki bu remaster çalışması oyunun RPCS3/Xenia emülatörlerinde çalıştırılan versiyonunu baz alarak optimize etmek ve grafiklerini daha da iyi hale getirmek amacını güdüyordu.

Normalde projede herhangi bir illegal durum yok, çünkü emülatörler oyunun kendisine sahip olmanızı gerektiren yazılımlar (teorik olarak tabii). Ancak görünüşe göre Take-Two 'hayatta güzel şeyler olmasın' mottosundan yola çıkarak projenin kapatılmasını talep etmiş.

Take-Two modcu DamnedDev ile irtibata geçerek mod üzerindeki tüm çalışmalarını durdurmasını istemiş, DamnedDev şimdilik bu talebe uymuş olsa da durumdan hiç de memnun değil ve yasal yollara başvuracağını söylüyor.


"Davamda haklıyım, kazanabilir ve fikirlerini değiştiririm. Yasal olmayan yollarla kişisel bilgilerimi elde etmişler ve ailemle irtibata geçmişler. Bana zorbalık yapmalarına izin vermeyecek ve ağzımı kapamayacağım. Şimdilik talebe uyarak modu geliştirmeyi durdurdum ama umuyorum ki bu sorunu çözeceğim" diyor DamnedDev. Geliştirici, Take Two'nun gerçek ismine, adresine, telefon numarasına ve ailesine erişmiş olduğunu ve firmanın ailesini rahatsız ettiğini de söylüyor.

DamnedDev gerçekten de haklı, sonuçta bu orijinal oyun içi bir grafik paketi olarak düşünülebilir. Zaten emülatördeki çeşitli oyunlar için de benzer modlar mevcut. Ama görünüşe göre Take-Two, PC oyuncularının Red Dead Redemption oynayabilmelerini istemiyor ve bunun için de aba altından sopa gösterme yolunu tercih ediyor.

Zamanında Aspyr de Persona 5'i oynatıyor diye RPCS3 emülatörünün yaratıcılarına karşı benzer bir girişimde bulunmuş ama sonuç alamamıştı.

YORUMLAR
sSnake
11 Eylül 2019 12:18

Oyun öyle ya da böyle RPCS3 üzerinden oynanabilir olacak zaten. Emülatörde resolution scale ve MSAA gibi destekler de mevcut ve oyun oynanabilir duruma geldiği anda 4K60FPS gibi yüksek çözünürlüklerde ve aliasing olmadan mis gibi oynanacak. Boş çırpınmalar bunlar Take Two.

Ghost AssassiN
10 Eylül 2019 19:49

Tipik bir konsol kullanıcısı yorumu bu. :) 

[Saygı göstermekten kasıt, bırakın da oyun sadece konsola özel kalsın, pc'ciler oynamasa da olur düşüncesinin bir yansıması.]

↓↓↓

DanteXE
10 Eylül 2019 17:57

Geçenlerde Borderlands 3 bilgilerini sızdırdı diye birinin hayatını yakmıştı Take Two. Bu firmadan uzak durulacak adamlar bunu göstermek için her şeyi yapıyor mal gibi gidip inadına adamın oyununu tekrar yapıyorlar. Bir firma kesinlikle kendisi dışında hiçbir şeye izin vermeyebilir bu kadar basit. Saygı göstermek gerekir.

Parolamı Unuttum