Temmuz'da Ne Oynasak?

Sıcak havalara eşlik edecek oyunlar

Coronavirüs salgınını yavaş yavaş arkamızda bırakmaya çalıştığımız ama bunu pek de beceremediğimiz bu günlerde oyun dünyası da hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz ay yavaş yavaş hızlanmaya başlayan sektör, bu ay uzun süredir beklenen oyunlar ile birlikte 2020’den beklediğimiz sürat performansını göstermeye başlayacak.

Gelin, bu ay bizi heyecanlandıran oyunlara birlikte göz gezdirelim.

Trackmania (PC) – 1 Temmuz

Temmuz ayının açılışını bir efsanenin geri dönüşü ile birlikte yapıyoruz. Kendisine has bir oyuncu kitlesine sahip olan Trackmania, uzun yılların ardından remaster versiyonu ile piyasaya sürülüyor. Farklı abonelik sistemleri ile ortaya çıkan oyun, yarış tutkunlarını mest edecek.

Ubisoft Nadeo ekibi tarafından geliştirilecek olan Trackmania, yepyeni erişim seçeneklerine sahip olacak. Yıllık 135 TL ödeyerek sahip olabileceğiniz en üst pakette bolca pist ve özel pist yaratma gibi seçeneklere sahip olabileceksiniz. Espor kanadına iyice yoğunlaşılacağını açıklayan Ubisoft Nadeo, espor sektörünün zirveye oynadığı şu günlerde tüm oyuncuları tek bir turnuva altında birleştirmeyi amaçlıyor.

Oyungezer ekibinin Ubisoft Nadeo ile yaptığı röportaja buradan ulaşabilirsiniz. Söyleşi içerisinde merak ettiğiniz soruların cevabını da bulacaksınız.

F1 2020 (PC, PS4, Xbox One) – 10 Temmuz

Eğer sizler de Formula 1 tutkunu iseniz, Temmuz ayı hepimiz için oldukça iyi geçecek. Bu hafta sonu coronavirüs arasının ardından Avusturya’da yarış heyecanı tekrar başlayacak. İkinci yarışı beklemeye hazırlanırken ise F1 2020 bizlerle olacak.

Bu yılın F1 oyununun öne çıkan özelliklerinden biri, kendi takımımızı yaratmak olacak. İstediğimiz sponsorlara kadar seçebileceğimiz bu oyun modunda pek çok kişiselleştirme özelliği de bizleri bekliyor olacak. Yeni görevler, rekabet, çok daha iyi bir fizik motoru ve yarış heyecanı F1 2020’nin vadettiği şeyler arasında. Bu denli kapsamlı bir simülasyon oyununun fiyatı da rakiplerine göre hiç fena değil.

Steam Yaz İndirimleri kapsamında F1 serisinin diğer oyunlarının da ciddi indirime girdiğini belirtelim. Fakat şimdilik yarış konusuna bir süre ara veriyoruz…

Death Stranding (PC) – 14 Temmuz

…Ve yılın en çok konuşulan oyunlarından birine geçiş yapıyoruz. Hideo Kojima’nın Kiral Ağ “kurma” üzerine “kurulu” (pun intended) oyunu Death Stranding, merakla beklenen PC çıkışını bu ay içerisinde gerçekleştirecek.

Peki ama PC versiyonunda bizleri neler bekliyor? Kojima Productions’dan gelen açıklamalara göre PC versiyonunda çok daha geniş grafik seçenekleri bulunacak. Oyunculara çok daha yüksek kare hızı sunacak PC versiyonunda, her türlü görüntü opsiyonu da değiştirilebilecek. Kısacası oyunun PC versiyonunun görüntü kalitesinin çok daha yüksek olması bekleniyor.

Tabii bu durum, oyunun ideal bir sistem istediği anlamına da geliyor. Death Stranding'in PC portunun sistem gereksinimlerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ghost of Tsushima (PS4) – 17 Temmuz

E3 2018’de karşımıza çıkarak içimizdeki samuray ateşini körükleyen Ghost of Tsushima, bu ayın en çok merak edilen oyunlarından biri. Yayınlanan oynanış videoları ile çoğu kişinin ilgisini çekmeyi başaran oyunun ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

Öte yandan oyunun oldukça güzel göründüğünü şimdiden söylemek mümkün. Samuray tarihine ve film evrenine sadık kalmak isteyen Sucker Punch ekibi, Jin’in macerasında kullanacağı samuray duruşlarına kadar pek çok ayrıntıyı düşünmüş. Oyunu orijinal Japonca seslendirmeler ile birlikte çıkaracak geliştirici ekip, bir de siyah/beyaz mod ekleyecek. Bu mod sayesinde oyunu eski Japon samuray filmlerindeki gibi oynama şansınız olacak.

Jin’in Moğollar ile olan savaşı 17 Temmuz’da başlayacak. Yeni nesle geçiş yapmadan önceki son PS4 Exclusive oyunlardan biri olacak Ghost of Tsushima, böylece tarihe de geçmiş olacak.

Paper Mario: The Origami King (Switch) – 17 Temmuz

Nintendo Switch kullanıcıları bir süredir bekledikleri Nintendo oyunlarına kavuşmaya devam ediyor. Paper Mario serisinin merakla beklenen yeni oyunu Paper Mario: The Origami King, Temmuz ayında bizlerle olacak.

Adından da anlaşılabildiği üzere bu kez Prenses Peach’in başı Origami Kralı ile dertte. En sevdiğimiz tesisatçımız bu macerada, Origami Kralı’nın kuşattığı kaleyi tekrar almaya çalışacak. Bunun için ise kaleye dolanan kağıtların en ucuna ulaşması gerekecek. Kendisine has grafikleri ile dikkat çeken oyun, Switch kullanıcıları için olmazsa olmazlardan biri olacak.

Bakalım bu kez Prenses kurtulabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum