Tencent, Büyük Bir Oyun Firmasını Almaya Hazırlanıyor

Arada Klei Entertainment'ı da aldılar

Çin’in dev şirketi Tencent, yıllar içerisinde oyun dünyasının en önemli aktörlerinden birisi haline geldi; hatta en büyük oyun şirketi oluyor kendileri. İrili ufaklı pek çok şirketi satın aldı, satın almadıklarına ortak oldu, kimi firmaların çoğunluk hisselerine sahip olup yönetimi ele aldı.

Riot Games gibi satın aldığı, Epic Games gibi ciddi oranda hisselerine sahip olduğu, Ubisoft ve Activision gibi (şimdilik) ufak bir payla idare ettiği şirketlerle oyun dünyasının hemen her alanına el atıyor; bu firmalarla yetinmeyip irili ufaklı pek çok firmaya da yatırım yapıyorlar.

Bu yıl için ilk hamleyi Klei Entertainment ile yaptılar ve stüdyonun çoğunluk hissesini satın aldılar. Önümüzdeki dönemde de bu alanda hız kesmeyecekleri, hatta daha büyük hamlelere hazırlandıkları anlaşılıyor.

Roundhill Investment kurucu ortağı ve CEO’su Will Hershey’in dün akşam saatlerinde attığı bir tweet, Tencent’in büyük bir satın alıma hazırlandığı iddialarını tekrar alevlendirdi. Hershey, “Tencent’in, ABD veya Kore’den bir oyun firmasını satın almak için milyarlarca dolar harcamaya hazırlandığı söyleniyor. Potansiyel hedef için tahminleriniz var mı?” diyor mesajında.

Windows Central sitesinin editörlerinden Jez Corden de “Grand Tencent Auto” şeklinde bir mesaj atarak Tencent’in Rockstar’ı satın alabileceğini ima etti. Görüldüğü üzere ortada Rockstar ve 2K’i bünyesinde bulunduran Take Two Interactive’in Tencent tarafından satın alınmaya çalışıldığı iddiaları var. Şu aşamada bu çok spekülatif bir iddia tabii. Bunun dışında Krafton, Bungie, Nexon, NCsoft gibi tahminlerin dile getirildiği görülüyor.

Bahsedilen firma hangisi, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama Tencent’in ses getirecek bir hamle yapmaya hazırlandığını söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum