Tencent, Sumo’yu 1,3 Milyar Dolara Satın Alıyor

Satın almalara doyamadılar bir türlü

Tencent, hiç şüphesiz dünyanın en büyük şirketlerinden birisi; her geçen gün de büyümeye devam ediyor. Bu seferki hedefleri ise İngiltere’den bir stüdyo oldu; Sumo’yu 1,27 Milyar Dolara satın alıyorlar.

Bildiğimiz üzere, Tencent’in satın aldığı veya ortak olduğu pek çok oyun firması var. Reuters tarafından paylaşılan habere göre; Sumo da bunlardan en yenisi olarak listede yerini almaya hazırlanıyor. Anlaşma, Tencent’in Çin’deki 2 ayrı oyun yayın sitesini (Huya ve DouYu birleştirme girişiminin, Çin yönetimi tarafından anti-tröst düzenlemeleri kapsamında reddedilmesinin hemen ardından geldi.

Halihazırda Sony’den sonra oyun dünyasının en çok hasılat yapan 2. firması olan Tencent, PS5’in çıkış oyunlarından Sackboy: A Big Adventure’ı da geliştiren Sumo’yu alarak önemli bir hamle daha yaptı diyebiliriz.

Sumo cephesinden de anlaşmadan memnun olduklarına dair açıklamalar geliyor. Firmanın kurucusu Carl Cavers, “Tencent ile çalışma fırsatı, kaçıramayacağımız bir fırsattı” diyor. Önümüzdeki günler neler getirir, bilinmez. Yine eski tarzlarında mı devam ederler, yoksa bir değişiklik yaşanır mı, bunu önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Böylece bir firma daha oyun dünyasının büyüklerinden birisinin kanatları altına girdi, sıradaki hangi stüdyo olacak bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum