Teamfight Tactics Mobile - İnceleme

Minikler mobil platformlarda

2019 yılının ilk günlerinde Dota Auto Chess isimli bir Dota 2 modu ortaya çıkarak oyun dünyasında ilginç bir türün doğmasına sebep olmuştu. Şimdilerde autobattler olarak adlandırılan bu tür, pek çok temsilciye sahip olsa da yine bayrağı Dota Underlords ve Teamfight Tactics (TFT) taşıyor.

İki oyun da kendisine has artı ve eksilere sahip fakat temel mekanikler her zaman sabit. İki oyunda da hedef, satranç tahtanız üzerinde doğru taşları kullanarak en iyi kompozisyonu oluşturabilmek. Buradaki “kompozisyon” kelimesi, oyunun size sunduğu taşların ırklarını ve sınıflarını kullanarak uyumlu bir takım yapabilmek anlamına geliyor. Temelinde strateji barındıran bir tür olan autobattler’lar, çok fazla fiziksel girdi talep etmediği için mobil platformlar için de oldukça ideal oyunlar oluyor.

Parmaklarınızın Ucunda

Hayatına bir Dota 2 modu olarak başlayan Auto Chess, kendisini üreten Çinli Dragonest ekibi tarafından mobil platformlara taşınmıştı. Fakat bu oyunun içerisinde Valve’a ait Dota karakterleri bulunmuyordu. İlk günlerinde milyonlara ulaşan oyuncu sayısı ile dikkat çeken Auto Chess, Valve’ın da desteğini alarak Dota Underlords’a evrildi. Underlords, ilk gününden itibaren mobil versiyonuna kavuşmuş olsa da Riot Games TFT ile farklı bir yol izledi ve bir süredir merakla beklediğimiz TFT Mobile, sonunda bizlerle.

Teamfight Tactics (Takım Savaşları) - İnceleme

Teamfight Tactics’i tüm mobil platformlara getiren Riot Games, yakın zamanda oyunu tabletlere de taşıyacak. Henüz konsollar hakkında net bir açıklama yapılmamış olsa da TFT’yi Switch üzerinde oynayabilmek de kulağa epey hoş geliyor.

Peki ama TFT Mobile bize neler vadediyor?

Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir

Aslına bakarsanız mobil versiyon da TFT’nin ta kendisi. Öyle ki Riot Games TFT Mobile’ı çapraz platform desteği ile piyasaya sürmüş durumda. iPhone 6S ve üstü cihazlarda sorunsuz olarak çalıştığı ileri sürülen oyun, Android modellerde ise OS 7 ve üstünü talep ediyor. Buna ek olarak telefonunuzun 1.5G RAM’e sahip olması da gerekli. Ben Huawei P Smart 2019 model telefonumda herhangi bir sıkıntı yaşamadan oyunu oynayabildim –ki Dota Underlords zaman zaman kasma yapıyor.

Teknik detayların ardında ise bizi alışılagelmiş Teamfight Tactics karşılıyor. Mekanikler, karakterler ve tüm detaylar birebir aynı şekilde mobil aleme taşınmış. Yine de henüz kullanamadığınız bazı özellikler mevcut. Örneğin TFT Mobile üzerinden henüz alışveriş yapamıyorsunuz. Ya da kazandığınız tecrübe puanları henüz size hediyeler kazandırmıyor. “Henüz” diyorum zira Riot bu özelliklerin yakın zamanda oyuna geleceğini de açıklamış durumda. Öte yandan Türkçe dil desteği ve seslendirmenin ilk günden beri oyunda olduğunu da söylemem lazım.

Galaksinin En Karizmatik Robotu

Bildiğiniz üzere her altı ayda bir Riot Games TFT’nin çehresini değiştiriyor. Ekibin “set” olarak nitelendirdiği bu yeniliklerin üçüncüsü de Galaksiler olacak. Açık konuşmak gerekirse Rise of the Elements döneminde oyunu eskisi kadar oynamamaya başlamıştım. Fakat Galaksiler seti oldukça eğlenceli dakikalar vadediyor. Bununla birlikte mobil uygulamanın da kesinlikle oyuna geri dönme kararımda büyük rol oynadığını itiraf etmem gerek.

Galaksiler setiyle birlikte bilim kurgu dolu bir geleceğe merhaba diyoruz. Neredeyse tüm ırkların ve karakter özelliklerinin değiştiği bu setteki satranç taşlarımız da geleceğe ait temalar ile süslenmiş. Riot Games bu kozmetik işini gerçekten çok iyi yapıyor.

Yeni set içerisinde Semavi, Asi, Uzay Korsanı ve Valkyrie gibi yeni mekaniklere sahip özelliklerin yanı sıra Kılıç Ustası gibi tanıdık mekaniklere sahip karakterler de mevcut. TFT Mobile üzerinde oldukça belirgin şekilde görebildiğiniz sınıf ve ırklar, basitleştirilmiş envanter sistemi ile birleşince ortaya hoş bir sonuç çıkmış. Fakat henüz nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü takım planlayıcısına ulaşma fırsatım olmadı. Oyunun açılış ekranında beliren bu seçenek, oyunun içerisinde bulunmuyor gibi görünüyor.

Son Söz

Kısacası Teamfight Tactics’ten beklediğiniz her şey, TFT Mobile’ın içerisinde de mevcut. Galaksiler güncellemesi ile birlikte oldukça eğlenceli hale gelen TFT’ye mobil uygulama ile bir şans daha vermenizi tavsiye ediyorum. Yine de telefon ekranınız benimki kadar küçük ve parmaklarınız benimki kadar dolma ise ortak şampiyon seçimlerinde yanlış karakterler alabilirsiniz.

Bununla birlikte oyunun hala test aşamasında olduğunu ve gelişme sürecinin devam ettiğini unutmamak gerek. Yine de bu tip oyunlar için “bot” modu hiç de fena olmaz diye düşünüyorum. TFT Mobile’ın bir “eğitim” modu bulunuyor olsa da bu mod içerisinde çılgın kompozisyonları deneme fırsatı bulamıyorsunuz. Yine de TFT Mobile’ın “uzun tuvalet molaları” için en ideal telefon oyunlarından biri olduğu kesin :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum