The Division 2 Şu Ana Kadar 2019’un En Çok Satan Oyunu

The Division 2 satış performansıyla şaşırttı…

Ubisoft, dün gerçekleştirilen finansal durum toplantısı kapsamında paylaştığı raporda bu yıl içerisinde çıkan oyunlarının satış performansına da yer vermiş. Buna göre The Division 2, şu ana kadar 2019 yılının en iyi satan oyunu olmayı başarmış durumda.

Ubisoft, verilerin NPD; GSD, GFK ve Famitsu gibi kaynaklardan toplandığını ve kendi verileriyle de derlenerek bir sonuca varıldığını belirtiyor.


The Division 2’nin bu performansı bir miktar şaşırtıcı. Zira Ubisoft oyunun çıkışının ardından satış performansı ile ilgili bazı değerlendirmeler paylaşmış, konsol satışlarının beklentilerin gerisinde kaldığını, PC için ise beklenen düzeyde seyrettiğini belirtmişti. Mart ayında paylaşılan verilere göre İngiltere’deki fiziksel kopya satışları önceki oyunun %20’si civarındaydı. Ama bu durum, oyuncuların artık ağırlıklı olarak dijital kopya satın almayı tercih etmesiyle de yakından ilgili bir durum tabii. Oyunun Steam’i es geçip Epic Games Store’da satışa sunulması, UPlay üzerinden satışları önceki oyunun satışlarının 10 katına çıkarmıştı.

Her ne kadar konsol versiyonunun ve fiziksel kopya satışlarının düştüğü yönünde bir tablo paylaşılmışsa da anlaşılan o ki PC tarafındaki satışlar gayet iyi gitmiş durumda. Geçtiğimiz çeyrekte Ubisoft için en karlı platformun PC olduğu bilgisiyle bir arada okunulduğunda ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. Bu performans da The Division 2’yi zirveye taşımış oluyor.

Bakalım yılın geri kalanında gelecek oyunlar tahtı devralabilecek mi?

 

YORUMLAR
Mehmet
21 Temmuz 2019 03:20

2019 ne kadar oyun kısırı anlayın işte

zikinu
18 Temmuz 2019 21:35

Nedense hiç inanasım gelmedi benim ya. Manipüle edilmiştir muhtemelen. 

sSnake
18 Temmuz 2019 16:59

Cidden bu veri manipülasyonuna oyun medyası olarak inanıyor musunuz üstünkörü? Fizkseldeki düşük satış garfiği oyuna olan gerçekteki ilginin seviyesini kanıtlıyor başlı başına. Dijital satışların tavan yapması dijitale olan ilgiyle alakasız denecek kadar düşüktür. Oyunun dijital kodlarının AMD işlemci ve ekran kartlarıyla promosyon olarak dağıtılması rakamların bu kadar yüksek çıkmasının başlıca sebebi. 

Oyun tutsun diye Ubisoft'un promosyon olarak AMD ürünleriyle dağıttığı sürüm üstüne üstlük standart sürüm değil Gold sürümdü. Aynı şekilde World War Z'nin de geçenlerde çıkan yüksek satış rakamları gene bu AMD promosyonu ile doğrudan alakalı, çarpıtılmış istatistiklerdi.

Ubisoft şayet çok oyunculu olan ve sözde "çok satan" bir oyunu için daha geçen gün çıkan habere göre neden tek kişilik senaryo modlu, yeni bir oyun üzerinde çalışmayı aklından geçirir sizce?

yas197
18 Temmuz 2019 15:23

Hakediyor...

Parolamı Unuttum