The Witcher 3 İçin “İki Genişleme Paketi” Duyuruldu

Durun bir saniye… Ne duyuruldu, ne?

CD Projekt Red bugün herkese Messi’nin bile ağzını açık bırakacak bir çalım atıp The Witcher 3: Wild Hunt için iki ücretli genişleme paketi (expansion pack) ve bir de Season Pass çıkaracağını duyurdu.

Durun! Galeyana gelmeyin hemen! İndirin o tırmıklarla meşaleleri… Daha önce sözünü verdikleri 16 DLC ile alakası yok bunların. Onlar hâlâ ücretsiz ve herkese açık olacak. Bunlarsa oyuna 30 saatten fazla ilave oynanış, yeni görevler ve yeni haritalar ekleyen o eski, bilindik, nostaljik gerçek eklenti paketleri.

İlkinin adı Hearts Of Stone (Taş Kalpler) ve önümüzdeki ekim ayında yayınlanması planlanıyor. Bu eklentide Geralt, No Man’s Land’in vahşi arazileriyle Oxenfurt şehrinin arasında mekik dokuyacak ve Man Of Glass (Cam Adam) adlı gizemli bir şahıstan aldığı kontratı tamamlamaya çalışacak. Bu eklenti yaklaşık 10 saat süren bir içerik sunacak.

İkinci paketin adıysa Blood And Wine (Kan ve Şarap). 2016’ın ilk çeyreğinde yayınlanması beklenen bu eklentide oyuncular yepyeni bir bölgeyi, Toussaint adlı bir Nilfgaard dükalığını keşfetme şansı bulacaklar. CD Projekt’in dediğine göre savaşla lekelenmemiş, hoşgörülü bir yer gibi görünen Toussaint aslında kadim ve kanlı bir sırra ev sahipliği yapıyor. Bu paketin vadettiği ek oynanış süresiyle 20 saat.

Her iki eklenti de “hem özlediğimiz hem de görmek için yanıp tutuştuğumuz karakterler” de yer alacakmış. Hearts Of Stone 9,99 $, Blood And Wine ise 19,99 $’a satılacak. Eğer isterseniz Expansion Pass satın alarak her ikisine de 24,99 $’a (Steam’de an itibariyle 39 TL görünüyor) sahip olabileceksiniz.

CD Projekt Red’in kurucularından Marcin Iwiński bu iki içeriğin kesinlikle DLC olmadığını ve hayranlarına endişelenmemeleri gerektiğini söyledi.

Wild Hunt’ın geliştirme aşamasının tamamlanmasıyla ekibimiz The Witcher evreninde geçen iki yeni ve gerçekten de büyük macerayı tasarlamak için kolları sıvadı. Eklenti paketlerinin anlamlı içerikler sunarak oyunları sahiden de genişlettiği zamanları hatırlıyoruz. Ve kendimiz de birer oyuncu olduğumuzdan bunu geri getirmek istiyoruz. Geçmişte eğer ücretli bir içerik yayınlamaya karar verirsek bunun devasa boyutlarda olacağını ve paranızın gerçek karşılığını vereceğini söylemiştik. Ayrıca sunulan içeriğin oyundan çıkarılmış hissi verdiği takdirde onun için ücret talep etmeyeceğimizi de söylemiştik.

“Genişletme paketlerimizin ikisi de şu anda piyasada olan pek çok oyundan daha fazla oynanış süresi sunuyor. Her ne kadar şu anda Expansion Pass’i satışa sunmuş olsak da bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyoruz: eğer herhangi bir şüpheniz varsa paketi satın almayın. İncelemeleri ya da The Witcher 3’ü oynamayı bekleyin ve oyunu sevip sevmediğinize kendiniz karar verin. Her zamanki gibi tercih sizin.

Ne yalan söyleyeyim, “ücretli” ve “eklenti” isimlerini bir arada gördüğümde önce başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Güvendiğim dağlara kar yağdı atasözümüzün derin anlamlarına vakıf oldum hatta. Ama adamların her zamanki samimi dilleriyle yaptığı açıklamaları okuyunca biraz rahatladım. Yine de keşke en baştan söyleseydiniz be Red. Böyle şapkadan tavşan çıkarır gibi ek içerik yayınlamak hoş olmadı sanki… Siz ne düşünüyorsunuz?

(Bu haber de yazarlarımızdan sevgili Eren Eryürekli (edenknight) tarafından itinayla çıtlatıldı. Kendisine buradan gocaman bir teşekkürler! O değil de bütün Witcher haberleri Facebook üzerinden, araya aracı sokularak gelmeye başladı bana. Geralt tamam, anladım… sen de boş değilsin bana karşı. Ekle beni, seni hınzır…)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum