Tim Sweeney, Steam Deck'in Etkileyici Bir Hamle Olduğunu Düşünüyor

Epic Games'ten Valve'a övgü

Valve dün uzun süredir duyurulmasını beklediğimiz el konsolu Steam Deck'i nihayet gösterdi. Bu konsolun tutmayacağını düşünenler de var, kısa sürede milyonlar satacağını düşünenler de. Ben kesinlikle tutacağını düşünenlerdenim, tüm Steam kütüphanenizi kullanabileceğiniz taşınabilir bir konsol kulağa gerçekten de çok cazip geliyor çünkü.

Steam Deck'in en ilgi çekici yanı ise açık bir platform olması, hatta isterseniz SteamOS'u silip Windows bile kurabileceksiniz. Tabii bu yeni SteamOs, Steam Deck'in donanımı için optimize edilmiş olduğundan performans farkı olacaktır ama sonuçta böyle bir imkanız var. Hatta dual-boot sistem bile kurmak mümkün.

Steam Deck'in Steam dışındaki oyun mağazalarını da çalıştırabilecek olması ise harika bir şey, yani Epic Games Store veya GoG üzerinden de sahip olduğunuz oyunları oynayabileceksiniz demek oluyor bu.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney de rakipleri Valve'ın bu hamlesini övmüş ve "Valve'dan etkileyici bir hamle! Arch Linux'un SteamOS forkunu kullanan bir taşınabilir PC/konsol hibridi, kullanıcıların Windows ve diğer mağazalar da dahil istedikleri yazılımları kurmakta özgür olduğu açık bir platform." demiş.

Valve bu sefer Steam Machine'de yaşadığı hayalkırıklığını yaşamayacak gibi duruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum