Twin Peaks’ten Kötü Haber

David Lynch’le yol ayrımı

Geçtiğimiz aylarda tekinsiz televizyon dizilerinin müptelaları oldukça heyecanlı günler geçiriyordu. Çünkü 90’lı yılların efsane dizisi Twin Peaks (İkiz Tepeler), ilk bölümünün yayınlanmasının üzerinden tam 25 yıl sonra geri dönmeye hazırlanıyordu. Üstelik senaryosunu yine aynı kişiler, yani Mark Frost ve David Lynch yazıyordu. Ayrıca yönetmen koltuğuna da yine David Lynch’in ta kendisi oturacaktı!

…tı. İşte oradaki “tı” önemli. Aynı zamanda da haberimizin başrol oyuncusu kendisi. Çünkü David Lynch dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla projeden ayrıldığını açıkladı ve hayranlarını hüsrana boğdu.

Lynch ayrılma sebebi olarak televizyon yetkililerinin kendilerine yeteri kadar bütçe sağlamadığını gösterdi ve elindeki kaynaklarla kafasında senaryoyu oluşturmasının mümkün olmadığını belirtti.

Eğer 90’lı yıllarda çocuk olduysanız İkiz Tepeler'in bizim televizyon kültürümüzde de ne büyük bir önemi olduğunu ve V (Ziyaretçiler) ile birlikte o dönemin en çok izlenen dizisi olduğunu hatırlarsınız. Dizide genç bir kızın cinayetini araştırmak için İkiz Tepeler adlı kasabaya giden bir FBI ajanının başından geçenlere konuk olurduk. Ama bu sakin görünüşlü kasaba öyle anormal, öyle acayip, öyle bir sıyırık yerdi ki izlerken kafayı yememek mümkün değildi. Hele bir kırmızı oda vardı ki sormayın gitsin! Şahsen ben izleyemez, annemle babam televizyona kilitlenmiş bir vaziyette otururken battaniyemin altında gizlenirdim. (O çocuk 5 yıl kadar sonra Doom’da ortalığı kızıla boyuyordu, orası ayrı…)

Hadi size bir kazık daha atıp dizinin jenerik müziğini de paylaşayım ki çocukluk travmalarınız tavan yapsın. Okurlarıyla bizim kadar ilgileneni de zor bulursunuz canııııım…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum