Twitch, Cinsel Tacizle Suçlanan Bazı Yayıncıları Banlamaya Başladı

Çorap söküğü gibi geliyorlar

Son birkaç gündür oyun dünyası cinsel taciz, istismar ve mobbing iddialarıyla çalkalanıyor. Chris Avellone'un katkıda bulunduğu yeni RYO The Wastelanders'la ilgili bir röportaja katılması ve bu röportajın paylaşıldığı tweet altında Avellone'nun kendisini taciz ettiği anlatan bir mesajla başlayan iddiaların devamı da çorap söküğü gibi geldi. Olay kesinlikle Avellone ile sınırlı değil, çeşitli stüdyolardan üst düzey isimler, çalışanlar... Sahip olduğu pozisyonu kullanarak istismarda bulunan çok sayıda kişinin hikayesi ortaya çıktı.

Söz konusu isimler arasında Twitch'de yayın yapan çeşitli yayıncılar da var ve Twitch bu isimler hakkında aksiyon almaya başladı.

Firma her ne kadar isim vermese de StreamerBans Twitter hesabı ilk etapta BlessRNG, DreadedCone, iAmSp00n, WarwitchTV ve Wolv21'in Twitch tarafından banlandığını duyurdu. "İlk olarak en ciddi vakalara öncelik vereceğiz ve bulgularımıza bağlı olarak anında kalıcı banlar uygulamaya başlayacağız" diyen Twitch, soruşturmaların devam ettiğinin altını çiziyor. "Bazı durumlarda söz konusu olaylar Twitch dışında meydana geldiği için karar vermeden önce daha fazla bilgiye ihtiyacımız var" denmiş.

"Yaşadıkları olayları açıklayan ve daha fazla bilgi vermek isteyen, veya deneyimlerini paylaşamamış ama bunu yapmak isteyenler, her bir yayıncının kanal sayfasındaki rapor aracını kullanarak kimlikleri gizli tutularak raporlama yapabilirler" diyor Twitch.

Söz konusu iddiaların odağındaki isimlerden iki önemli yayıncı Tom “Syndicate” Cassell ve Destiny 2 yayıncısı Lono “SayNoToRage” henüz Twitch'ten ceza almadı. Cassell iddiaları reddederken, Lono yaptıkları için özür dilediği bir video paylaşmıştı.

Oyun dünyasında kara leke olan isimlerin temizlenmesi uzun vadede herkes için iyi olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum