Unutulmaz Oyun Müzikleri: Assassin's Creed 2 - Ezio’s Family

Aile her şeydir

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

“İyi bir yaşam sürüyoruz, kardeşim.”

“En iyisinden. Umalım da asla değişmesin…”

“…ve bizi asla değiştirmesin.”

Auditore ailesinin gerçekten de iyi bir yaşamı vardı. Ezio ve abisi Federico, tırmandıkları kuleden ayaklarının altında uzanan Floransa’ya bakarken çok yakında ailelerinin başına gelecek felaketten ve bunun birlikte çatılarda koşturdukları son gece olacağından bihaberdiler. İkisinin arasındaki bu sıkı bağı perçinleyen bu sahneyi tamamlayan şey ise müzikti.

Kamera yavaşça iki Auditore kardeşinden uzaklaşırken ekrana gelen Assassin’s Creed II logosunun bugün bile gördüğümüz en etkileyici oyun açılışlarından birisi olmasının en büyük sebepleri arasında Ezio’nun abisiyle, ailesiyle olan bağlarını sembolize eden o müzik.

Eh, adı boşuna Ezio’s Family değil…

Ancak Ezio’nun ailesi ne yazık ki değişmek zorunda kaldı. Abisi, babası ve küçük kardeşi bir komplonun içine itilip günah keçisi ilan edilerek asıldı. Ezio ailesini kaybetti…

…ve sonra yeni bir aile buldu.

Suikastçılar.

Kardeşliği yeni ailesi belledi ve hayatı boyunca canını dişine takarak onların idealleri adına savaşmaya devam etti. O yüzden “Ezio’s Family” olarak isimlendirilmiş bir parçanın neredeyse tüm Assassin’s Creed oyunlarının tema müziği hâline gelmiş olması size garip geliyorsa durup bir daha düşünün.

Ezio’nun hayatını adadığı ikinci ailesi için bundan daha iyi bir müzik seçimi yapılabilir miydi?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum