Unutulmaz Oyun Müzikleri: Diablo - Tristram

Nota nota, nefes nefes içime işleyen müziklerde bu haftanın konuğu…

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Diablo denildiği vakit benim için akan sular durur. İlk oyunu kaç kere bitirdiğimi unutmuş durumdayım, inanın. İkinci oyunu da, üçüncü oyunu da yıllar boyu bekledik. Dördüncüsünü beklerken herhalde torun torba sahibi olacağız :) (Immortal faslına hiç girmeyelim lütfen, mazi kalbimde bir yaradır)

Diablo’yu bu kadar farklı, kimileri için vazgeçilmez kılan neydi diyecek olursanız üşenmem, sayfalar dolusu yazarım. Ama konumuz başka, o hafızalarımıza kazınan oyun anlarından ziyade yine hafızalarımıza kazınan bir oyun müziği, Tristram…


Diablo / Matt Uelmen - Tristram

Matthew Francis "Matt" Uelmen, oyun müzikleri konusunda gerçekten çok başarılı işlere imza atmış bir isim. Diablo I-II, Starcraft, World of Warcraft gibi Blizzard oyunlarının yanında daha sonradan katıldığı Runic Games oyunları Torchlight I-II ve Hob için de müzikler besteledi. Kimilerine göre Blizzard’ın bugünlerde eksikliğini çektiği şeylerden birisi de Uelmen müzikleri. Zira onun eserleri oyunlara bir başka hava katıyor, atmosferi oluşturan başat unsurlardan birisi haline  geliyordu. Bu sayede saygı duyulann bir kariyere sahip olduğunu söylemek mümkün. İşte bu başarılı kariyerin belki de ilk kilometre taşı bundan 22 sene önce ilk Diablo oyunuyla atıldı.

Diablo’ya ilk başladığımız anda Tristram adlı bir kasabayı ziyaret ediyorduk; bütün hikayenin başladığı nokta… O kasabaya bir yabancı olarak gelsek de maceramız adım adım ilerledikçe bizim evimiz haline gelmeye başlıyor, kasabadakileri koruyabilmek için katedralin derinliklerindeki melun yaratıkların, Cehennemin hizmetkarlarının köküne kibrit suyu dökmek boynumuzun borcu oluyordu.

İşte bu kasabanın adıyla anılan bir de parça yer alıyordu oyunda. Aslında oyunun bir özeti gibiydi; içinde her duygudan biraz barındırıyordu. Biraz umut, biraz yeis, biraz korku, biraz cesaret, biraz öfke, biraz acıma ve çok daha fazlası… Oyunun atmosferini o kadar güzel tamamlıyordu, oyunla o kadar özdeşleşiyordu ki bu parça, yalnızca ilk oyunda değil ikincisinde de kendisine yer bulmuştu. Hatta üçüncü oyunun duyurusu bu parça ile yapılmış, oyunda ise New Tristram kasabası gibi bir de New Tristram parçası karşımıza çıkmıştı.

Diablo denildiğinde Tristram, Tristram’ı duyduğumuzda Diablo aklımıza geliyorsa, unutulmaz oyun müzikleri arasında anılmayı hak ettiğinden de şüphe etmemek lazım, öyle değil mi?

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
1 Eylül 2019 11:42

Ne zaman melodisini duysam 90lara ışınlanırım :)

Outlaws'ın müziklerinden de bahsetmeniz dileğiyle

Parolamı Unuttum