Unutulmaz Oyun Müzikleri: Dishonored - Drunken Whaler

What will we do with the drunken whaler?

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

E3 2012’de gösterilen fragmanlar arasında dikkat çekenlerden birisi de hiç şüphesiz Dishonored oynanış videosuydu; gayet hoş bir müzik eşliğinde, yepyeni bir dünyaya davet ediyordu bizleri. Birkaç ay sonrasında da o dünyaya adım atmış ve büyüsüne kapılmıştım ben de.

Bu dünyanın bizleri ne kadar etkilediğini “Son 10 Yılın En İyi 10 Oyunu” listemizde 2012’nin oyunu olarak Dishonored’a yer vermemizden de anlayabilirsiniz. Steampunk bir evrende, buram buram Britanya kokan bir coğrafyada, hem intikam peşinde koştuğumuz hem kahramanımız Corvo’ya kurulan komployu çözmeye çalıştığımız hem de tahtın yeni varisi Emily için kurtarıcı rolüne soyunduğumuz bu macera; gönüllerimizi çalmayı, aklımızda yer etmeyi başarmıştı. Sonrasında devam oyunu ile de bu dünya ile bağımızı sürdürdük. İşte bu yolculuğun benim için ilk adımı olan Drunken Whaler, macera boyunca da kulaklarımda çınlamaya devam etti.

COPILOT – Drunken Whaler

Drunken Whaler, aslında eski bir denizci şarkısı olan "Drunken Sailor" adlı parçanın Dishonored için yeniden yazılan ve yorumlanan bir versiyonu. Ama bambaşka bir parça olduğunu ve oyunla çok iyi bütünleştiğini de belirtmek gerek. Parçanın sözlerine kulak verdiğinizde bunu daha iyi anlıyorsunuz.

“Drunken Whaler” denilirken aklınıza oyundaki meşhur “balina yağı” geliveriyor; “Feed him to the hungry rats for dinner” kısmında veba ve fare sürülerini düşünüyorsunuz (ya da “rat skewer” gelebilir aklınıza, orasını bilemem:)); “Shoot him to the heart with a loaded pistol” veya “Slice his throat with a rusty cleaver” ile düşmanlarınızı haklamanın farklı yolları gözünüzde canlanıverirken, “Stuff him in a sack and throw him over” ile öldürdüğünüz düşmanları ortalarda bırakmamak gerektiğinin altı bir kez daha çiziliyor :)

Dishonored 2’de de bu parçaya yer verildiğini görmüştük. Oyunun ilerleyen bölümlerinin birinde Corvo veya Emily anons mikrofonunu kullanıp parçanın ilk kısmını okuyordu. Anlayacağınız, Drunken Whaler, Dishonored ile içiçe geçmiş durumda.

Uzun lafın kısası,bu parça benim için güzel bir maceranın başlangıcı olmayı başardı. Umarım o macera önümüzdeki yıllarda da kaldığı yerden devam eder...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum