Unutulmaz Oyun Müzikleri: Icewind Dale 2 - Skeleton of a Town

Bir kış rüyası

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Herkesin belli olaylarla ilişkilendirdiği müzikler vardır ya hani… Benim için “kış” ya da “kar”ın ilişkilendiği tek bir parça var, o da Icewind Dale 2’den “Skeleton of a Town”. Garip ve dingin bir huzur yaratıyor bu parça bende niyeyse. Özellikle kar yağdığında ya da çok soğuk olduğunda açıp dinlemeye başlıyorum; bir anda içinde bulunduğum oda, şehir, sokak ya da her ne mekansa notaların arasında eriyip gidiyor. On Kasaba’da açıyorum gözlerimi zihnimde. Buzyeli Vadisi’nin uluyan rüzgârını yüzümde hissedip metreyi bulan karların arasında batıp çıkarak ilerlemeye çalışıyorum.

Yalnız Orman’da geziyorum, Caer-Konig’in kıyısında donmuş gölde balık tutanları izliyorum, Bryn Shander’a giren karavanları gözlüyorum. Tam böyle tatlı tatlı gözlerini kapatıp hayal kurmalık bir müzik.

Inon Zur’un tonla ustalık eseri olsa da sırf bu yüzden Icewind Dale 2 ve Skeleton of a Town’ın bendeki yeri de ayrıdır işte. Hazır soğukların ufak ufak ısırmaya başladığı şu günlerde siz de gerçek hayatın dertlerinden kaçmak için gözlerinizi kapatıp biraz hayal kurmak isterseniz gerçekten daha iyi bir parça seçimi düşünemiyorum. Tek sorunu, biraz fazla kısa olması. Ama “Auto Repeat” pluginleri bunun için var, değil mi?

 

YORUMLAR
GwynBleidd
8 Şubat 2020 16:33

Bu müzikle aynı duyguları bana yaşatan bir başka müziği bırakmak istiyorum: Yanni - One Man's Dream

Parolamı Unuttum