Unutulmaz Oyun Müzikleri: KOTOR - Dantooine Theme

Feel the force around you

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Star Wars ile ilgili en hayran olduğum şeylerden birisi mistik havası. Her ne kadar önce Lucas yeni üçlemeyle sonra da Disney rezalet üçlemesiyle bu mistik havayı baltalamaya çalışsa da işin özünde harika bir atmosfer var. Seneler sonra 1999 yılında Phantom Manace ile yeniden Star Wars'a kavuşan insanların hikayesini romantik bir ilişkiye benzetiyorum. Her şey güzel gidecekken bir anda araya Jar-Jar çıkıyor ve hayalleriniz mahvoluyor. Neyse ki Star Wars ile ilgili en güzel şeyler filmler değil, belki de bu evrende geçen en unutulmaz hikayelerden birine sahne olan Knights of the Old Republic'in hem mistisizme hem de Star Wars siyasetiyle ilgili bol bol önermesi vardı.

Normal şartlarda müzikle aram gerçekten hiç iyi değildir, öyle ki insanın müzik zevkinin oturmaya başladığı lise yıllarında bile müzik tarafına hiç yoğunlaşamadım. Lakin o yıllarda bol bol oyun oynadığım için oyun müziklerine karşı bir ilgim gelişti. Popüler gruplar, şarkıcılar ne söylemiş bilmem ama bir oyunda çalan şarkı doğrudan çağrışım yapar. Neyse lafı fazla uzatmadan KOTOR'a dönecek olursak oyundaki aydınlık/karanlık taraf dengesi, güce bakış açısı ve Revan'ın yolculuğu buram buram mistisizm kokan elementler. Gittiğimiz çoğu gezegen kendine has atmosferiyle ayrı bir macerayı beraberinde getiriyor. Ancak Dantooine dendi mi KOTOR için akan sular durur, çünkü her şeyin kesişim noktası tam olarak burası.

Mandalorian Savaşı, Jedilar, Sithler kompleks bir hikaye ve arka planda yatan mistik atmosfer. Hepsini bir dakikadan az biraz uzun bir bestede bulabilir misiniz? Söz konusu Star Wars müzikleri olunca yaşanan hislerin belirgin bir tarifi yok. İşte Dantooine Theme tam olarak bu noktada içinize işlemeye başlıyor. Büyük bir puzzle çözerken önce köşeleri tamamlarsınız, sonra yavaş yavaş ortaya doğru ilerlersiniz ya Dantooine köşelerden sonraki ilk durak. Tam olarak bir şeyleri anlamaya ve başarmaya yaklaştığınızı fark ettiğiniz nokta. Oyunun yeniden yapımı da yoldayken sürprizlerini bozmayacağım, bilakis hayatında ilk defa KOTOR oynayacak bir insanın Dantooine'de bulacaklarına, yaşayacağı sürprizler için çok mutlu olacağım. 

Durum böyle sevgili Oyungezerler, bu başlık altında şahane oyun müziklerini yeniden yad ediyoruz. Ben bu sefer biraz farklı bir yola sapayım dedim, hem Star Wars'a olan bitmek, tükenmek bilmeyen sevgimi hem de markanın son yıllarda geldiği hale duyduğum üzüntüyü dile getirdim. Söz konusu Star Wars ise her zaman umut vardır. Dantooine'de çalan şarkı da tıpkı A New Hope gibi yeniden umut veriyor insana. İnanıyorum ki KOTOR'un yeniden yapımı bizlere bu duyguları tekrar yaşatacaktır. İçinizi ferahlatan, bir oyun dünyasında kendinizi yeniden ifade edebileceğiniz nice yazılarda görüşmek üzere. O zamana kadar, güç hepinizle olsun! 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum