Unutulmaz Oyun Müzikleri: Max Payne 2 - Late Goodbye

We keep driving into the night / It’s a late goodbye

Bir oyunu oynarken kimi zaman oynanış, kimi zaman hikayesi bizi çok etkiler, kendisine bağlar. Bunların yanına rahatlıkla ekleyebileceğimiz bir de oyun müzikleri var tabii. İşte bu yeni seriyle birlikte bizleri etkileyen oyun müziklerini sizlerle paylaşalım istiyoruz. Lafı fazla uzatmadan,buyurun yolculuğumuzun ilk durağına:

Max Payne 2: The Fall of Max Payne / Poets of the Fall – Late Goodbye

Takvimler 2003’ü gösterirken Max Payne serisinin 2. oyunu The Fall of Max Payne ekranlarımıza teşrif etmişti. Çıkışının üzerinden bir süre geçtikten sonra alabilmiştim oyunu ve şu talihe bakın ki o gece yola çıkacaktım. Üniversiteyi ailemden ayrı bir şehirde okuyordum ve o sıralarda öğrenci evimizde de bilgisayar bulunmuyordu. Dolayısıyla yapılacak şey belliydi; ne yapıp edip oyunu yola çıkmadan önce bitirmem lazımdı.


Gün boyu kardeşimle birlikte bilgisayar başındaydık. Gece yarısına kadar oyunu bitirecektim el mahkûm, öyle de oldu. Yola çıkmama az bir süre kala oyun bitti. Max Payne, yine hayal kırıklığı ve acı dolu bir maceranın sonuna gelmişti ve artık sahneden çekiliyordu. Ve işte o anda, jenerik akıp giderken, beni benden alıp götüren o parça başladı: Late Goodbye!

Bir yandan oyunun etkisine kapılmış gidiyordum, bir yandan yola çıkma telaşındaydım. Parçanın adını jenerikte görür görmez not ettim. Yolculuk başlamadan parçayı bulmalı, tekrar tekrar dinlemeliydim. Benim yolculuk parçam olacaktı. Bir parça bu kadar denk gelebilir, bir durumu bu kadar özetleyebilirdi çünkü; We keep driving into the night / It’s a late goodbye…

Şu an başınıza böyle bir durum geldiğinde, bir parçayı çok beğendiğinizde ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Shazam’layıp mı buluyorsunuz? Spotify’dan mı Youtube’dan mı dinliyorsunuz? O dönemde bunların hiçbirisi yoktu :) Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz, o gece yolculuk boyunca bana bu parça eşlik
etti, sonraki pek çok yolculuğumda da eşlik edeceği gibi. Özellikle de karanlığa doğru yol aldığım, geceye doğru sürdüğüm yolculuklarda…

YORUMLAR
EnsArTRance
30 Mayıs 2019 22:55

Oyunda bu kısmı hatırlayan var mı peki?//www.youtube.com/watch?v=wajRNcx-XyY

DexterBaba
29 Mayıs 2019 02:36

Emeğine sağlık, serinin güzel olacağını düşünüyorum. Şarkıyı dinlerken gözlerim doldu, tüylerim diken diken oldu. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki...Oof of!

Anravs
28 Mayıs 2019 16:00

Mona...

oe93
28 Mayıs 2019 15:48

Hayatımı değiştiren bir oyun seçecek olsam Max Payne'i seçerim, ilk bilgisayar aldığım dönemde atariden bilgisayara o keskin geçişte Max Payne oynayınca bambaşka bir dünyaya girmiştim, sonrasında çıkan Max Payne 2 ise hayatımı tamamen değiştirecekti. Max Payne'in çektiği acılar, yaşadıkları bir oyun karakteri için çok fazlaydı. O karanlık atmosferi, kendi kendine hesaplaşmaları, rüya bölümleri... Max Payne 1 ve 2 çok ayrı oyunlardı, salt TPS oyunu olarak değerlendirmemek lazım, ya da basit bir intikam hikayesi değillerdi. Late Goodbye bu hikayeye verilmiş harika bir son mesajıydı, üçüncü oyunu Max Payne oyunu olarak saymak pek içimden gelmiyor çünkü o karanlık atmosferin ardından Brezilya favelasında Max'e veda etmek yakışmadı. Tüm oyun müzikleri arasında Max Payne 2'nin Theme müziği bence en iyisiydi, bir gün ölünce cenazemde çalmasını isteyeceğim şarkı Max Payne 2 - Theme Song olacaktır. Yazı beni çok duygusallaştırdı, Max Payne'in yeri oyun dünyasında da benim içimde de dolacak gibi değil.

E-VrL
oe93
28 Mayıs 2019 22:30

Benzer duyguları paylaştığımızı görmek ne güzel. Umarım bu serinin devamında da pek çok arkadaşımızla ortak duyguları harekete geçirebilir, hatıraları tekrar canlandırabiliriz. Beğenildiyse ne mutlu bize.


Mert
oe93
28 Mayıs 2019 19:23

Aynı duyguları paylaşıyoruz


Parolamı Unuttum