Unutulmaz Oyun Müzikleri: Monkey Island - Theme Music

Nerede o eski macera oyunları...

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Unutulmaz oyun müzikleri serimize başlarken Eser ile fikir alışverişinde bulunduğumuz mesajlara baktım şöyle yeniden. Eser, “İnsanın müzikle anılarının tetiklenmesine her zaman hasta olmuşumdur, bir de küçükken dinlediklerimizin aklımızda yer etmesine.” demiş; ne kadar da haklı…

Bu seriye başlarken aklımızda olan şey tam olarak da buydu; anılarımızı tetikleyen, aklımızda yer eden müzikleri sizlerle de paylaşmak. Bugüne kadar paylaştıklarımız arasında çok sevdiğimiz bir oyun karakteriyle veya o oyundaki önemli bir sahneyle bütünleştirdiğimiz parçalar da oldu, genel anlamda beğenilerimize hitap edenler de.

Bugünse, çok sevdiğim bir oyunu hatırlamak ve hatırlatmak istedim. Bunu da yine formatımıza uygun bir şekilde yapmaya çalışacağım elbette; Monkey Island’ı anımsatan o eğlenceli tema müziği eşliğinde anılarımıza doğru bir yolculuğa çıkarak…

Michael Land – The Secref of Monkey Island Theme Music

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde… Uzak, çok uzak diyarlarda, ‘point-click adventure’ diye bir oyun türü, bu oyun türünden çok hoşlanan da bir oyuncu topluluğu varmış. Bu oyunlarla meşhur olan LucasArts diye bir firma varmış -ki “Denizden ne çıksa yenir, Lucas Arts’tan ne çıksa oynanır” dedirtirmiş resmen. İşte o meşhur firmanın meşhur oyunlarından birisi de Monkey Island’mış.

Görüp görebileceğiniz en farklı korsanlardan Guybrush Threepwood’un maceralarını anlatan seri, gülmekten karnınıza kramplar girmesine neden olabilecek absürtlüklerle bezeliymiş, arada duygusallığı da ihmal etmeden tabii. Sonuçta kahramanımız Guybrush da Elaine Marley’e aşık, Elaine de Guybrush’a karşı boş değil :) Bu ikilinin aşkları bir yandan, baş belamız LeChuck öbür yandan, bu da yetmez, Guybrush’ın sakarlıkları, beceriksiz tayfalar, türlü aksiliklerle dokuz ayın çarşambasının bir araya gelmesi diğer yandan, o kadar eğlenceli, o kadar keyifli maceralar yaşadık ki Monkey Island ile, elbette kalbimizdeki yeri başka olacak.

İşte bütün bu maceralara, bu seriye yakışır bir parça eşliğinde adım atmıştık sevgili Oyungezerler. Çok tatlı, kendine has bir ritmi olan tema müziği, bir yandan serinin o muzipliğini de notaların arasında bir yerlere gizleyivermiş gibiydi :) (Elbette koskoca seride aklımda yer eden tek parça bu değil; The Scumm Bar olsun, A Pirate I was Mean't to Be olsun, keyifle dinlediğim müziklere sahip; ama başlangıç bu parçayla olduğu için ona kıyak geçmek istedim:))

Bu tema müziğinin aklımda bu kadar yer edeceğini belki ilk anda fark edememiştim ama zamanla o kadar içime işledi ki, ne zaman dinlesem Monkey Island’a dair bütün anılarımı yeniden canlandırır oldu. Hatta sadece Monkey Island ile ilgili değil o güzel eski günler, o güzel eski macera oyunları ile ilgili tüm anılarımı saklandıkları yerlerden çıkartıp “Nerede o eski sofralar…” dedirtir hale geldi. Bugün de böyle anılarımı canlandırmışken sizlerle paylaşalım istedim. Kim bilir belki sizler için de bu seriye adım atmanın vesilesi olur.

Bu arada, sadece benim için değil, pek çok oyun sever ve müzisyen için de popüler bir parça olduğunu söylemek mümkün. Bonus olarak 2 cover paylaşayım, gerisini keşfetmek de sizlere kalsın :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum