Unutulmaz Oyun Müzikleri: Red Dead Redemption - Far Away

Meksika toprakları taştan

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Şimdi burada oturup size Red Dead Redemption'ı anlatmaya çalışacak değilim. Bu oyunun nasıl bir efsane, nasıl bir güzellik olduğunu zaten çok iyi biliyorsunuzdur ya da oynamadıysanız bile bunu zaten çok kez duymuşsunuzdur. Ben bunun yerine size Red Dead Redemption'ın bana göre unutulmaz olan tek bir anını ve o ana eşlik eden o inanılmaz parçayı anlatacağım sadece.

Oyunun başından itibaren John Marston'la birlikte New Austin topraklarını karış karış ezberlemiştik. Atımı bir oraya, bir buraya sürüyor; yeri geldiğinde görev yapıyor, yeri geldiğinde hayvan avına çıkıyor, kimi zaman da boş boş at koşturuyordum manzara eşliğinde. Halimden her ne kadar memnun olsam da hayatın beni bilinmeyene doğru sürüklemesini daha fazla geciktiremezdim. Meksika toprakları beni çağırıyordu.

O ana kadar oyunun müziklerinin nasıl olduğunu bilirsiniz. Sakindir Red Dead Redemption'ın müzikleri, ön plana çıkmak yerine arkaplanda kalır, atmosferi besler. Tam da bu yüzden Meksika'ya adımınızı attığınız saniyelerde yolculuğunuza José Gonzales’in şarkısının eşlik edeceğini tahmin bile edemezsiniz. Bir anda başlar şarkı... Önce gitar tınıları gelir, tüyleriniz hafiften diken diken olmaya başlamıştır ki vokaller girer. İşte bu gerçek anlamda unutulmaz bir andır.

Far Away eşliğinde sadece John Marston ve atı vardır; o boş bir çölde, bilinmeyen topraklarda, düşünceleriyle bir başınadır. Bu anı ister gün doğumunda, ister akşam saatlerinde yaşayın, etkisi değişmez. Yeni ve yabancı bir ülkeye girişi sırasında John Marston'un neler hissettiğini o kadar güzel anlatır ki. O anın büyüsü bozulmasın diye attan inmez, keyfini çıkarırsınız.

Jose Gonzales - Far Away

YORUMLAR
edipciftci
23 Mayıs 2020 18:38

daha önce h,ç oynamamıştım. videosu bile gerçekten güzel... müzikleri ise bir harika... ama o atla uçsuz bucaksız arazide dolaşmanın bir harika olduğu kesin. beni benden aldı götürdü yaw...

intel + envidya + mikrosoft + googıl gadaşlığı ve yandeks dostluğu adına...

 

saygılarr.r.rr.rrr

MZG_Account
3 Mayıs 2020 07:57

Deadman's Gun açık ara favorim 

Parolamı Unuttum