Unutulmaz Oyun Müzikleri: The Walking Dead - Take Us Back

It is there, my dear, where we will begin again…

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Geçtiğimiz sene kepenkleri indiren, geçtiğimiz aylarda da küllerinden diriltileceğine dair haberler aldığımız Telltale Games, oyun dünyasına bazen sevilen, bazen de bıkkınlık getiren bir tarz getirmişti. Tabii ki bu tarz oyunları ilk onlar yapmadı, ancak Telltale oyunları bu türe epey popülerlik kazandırdı, kabul etmek gerek. İşte bu sürecin başlangıcı ve belki de içlerinde en çok sevileni The Walking Dead serisi, özellikle de serinin ilk sezonu oldu diyebiliriz.

Hapishaneye götürülürken geçirdiği trafik kazası sonrasında araçtan kaçıp kurtulan Lee ve zombi istilasının ortasında kalmış minik, tatlı kızımız Clementine ile macera dolu bir yol hikayesiydi bu ilk sezonun bize sunduğu. Ve o sezon finalinde de bizlere yaşattığı tecrübeye çok yakışan bir parçaya yer verilmişti…


The Walking Dead / Alela Diane – Take Us Back

Lee, polis aracından firarının ardından zombilerin saldırısına uğruyor ve güç bela ellerinden kurtulup bir eve ulaşıyordu. Belli ki buraya da zombiler saldırmıştı. Sonra bahçede bir ağaç tepesinde, bir çocuk kulübesi görüyordu Lee. O çocuk kulübesinin içerisinde de dünya tatlısı bir kız, Clementine… Ailesi şehir dışındaydı. Bakıcısı ile birlikteyken saldırıya uğramışlardı. Bakıcısı ölmüştü. Clementine korku içerisinde saklanıyordu. Tek bir isteği vardı: Annesi ve babası ile tekrar bir araya gelmek.

Tabii ki Lee, bu küçük kızı bir başına bırakmayacak, onun bu isteğini yerine getirmek için elinden gelen gayreti gösterecekti. Yolculukları boyunca türlü türlü belayla karşılaştılar, kimi zaman umutlandılar, kimi zaman öfke doldular, kimi zaman hüzünlendiler. Sonunda Clementine’ın ailesinin bulunduğu şehre varmayı başardılar. Ama ne yazık ki, büyük umutlarla geldikleri şehirde, o bekledikleri buluşma gerçekleşmeyecekti. Hatta buna bir de yeni ayrılık ekleniyordu, ikilimiz birbirlerine veda etmek durumunda kalıyorlardı.

Duygusal tonu yüksek bu finalin ardından Alela Diane’ın etkileyici sesinden o güzel parçayı dinlerken belki gözlerimiz yaşarıyor, belki biraz kalbimiz sıkışıyor, boğazımız düğümleniyordu. O an nasıl hissedersek hissedelim bildiğimiz bir şey vardı; Telltale yaşattığı bu güzel deneyime yakışır bir parça ile koymuştu son noktayı:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum