Unutulmaz Oyun Müzikleri: Far Cry 3 - Make It Bun Dem

Bir şarkı bir görevi ne kadar göğe yükseltebilir?

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Far Cry 3, Far Cry markasını “sırf adı sayesinde satar” denilen ürünler kategorisine sokmayı başaran bir yapımdı. Hikâyesi, Ubisoft’un şu anda bile arasına çikolata sürerek ekmeğini yediği açık dünya formülü, o açık dünyanın getirdiği başarılı oynanış dinamikleri falan hepsi bir bütün oluşturmayı başarmıştı. Öyle ki ana senaryoyu bitirdikten sonra oyunu terk eden tayfadan olan beni bile tekrar oyuna girip outpost ele geçirme macerasına sürüklemeyi başarmıştı. Zevkliydi işte Far Cry 3.

Sadece outpost macerası değil, başkarakterle de öne çıkabilen bir yapımdı FC3. Fazlasıyla Joker kokan kaçık karakterimiz Vaas bunlardan en bilineni, ki şu anda bile oyuncuların aklında yer etmeyi başarmış bir karakterdir kendisi. Ama oyunda baş düşman kadar bilinen bir şey daha var, o da Vaas’ın ot tarlalarını yaktığımız görev. Kimileri için tüm zamanların en iyi görevlerinden biri addedilir bu meşhur görev. Ben o kadar iddialı olamayacağım, ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki flamethrower ile önümüze geleni yaktığımız bu görev oyunun en iyisiydi.

Tabi bu görevi güzel yapan en büyük etmen ise kesinlikle arkada çalan Make it Bun Dem şarkısıydı. Skrillex ve Damien “Jr. Gong” Marley işbirliğiyle ortaya çıkan bu şarkı, oyunun başlarında yaptığımız bu görevde karşımıza çıkmıştı ve tabii biz de hem şarkının gazıyla hem de Ramboculuk yapma iştahımızı kabartan flamethrower’la beraber tüm gücümüzle fareye abanıyorduk. Bu kadar iştah da tatmin edici bir sonucu doğuruyordu haliyle.

YORUMLAR
Srinelli
23 Eylül 2019 16:58

Disciples III un muzikleri cok basariliydi. Hatta Witcher 3 un firma battigi icin ucuza haklarini almis olduguna dair reddit de bir seyler okumustum. Benim Sadık Yarim Kara Topraktır falan vardı. OST genel anlamıyla iyiydi. Bu köşede belki paylaşırsınız. Saygılar.

Parolamı Unuttum